Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μεταοσκαρική χαλάρωση: ένα animation επισκιάζει όλες τις άλλες ταινίες - και αυτό δεν είναι κακό

 Οι ταινίες της εβδομάδας
Ζωούπολη / Zootropolis 

Των Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους. Με τις φωνές των Τζίνιφερ Γκούντγουιν, Τζέισον Μπέιτμαν, Ιντρις Ελμπα.
Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ, 108’. 



 Απρόσμενα υπέροχο animation για μια μικροσκοπική επαρχιώτισσα λαγουδίνα που εκπληρώνει το όνειρό της και γίνεται αστυνομικίνα στη μητρόπολη. Πίσω από την ιστορία για το πώς η μικρή πρωταγωνίστρια προσπαθεί να εξιχνιάσει μια σειρά από εξαφανίσεις ζώων με τη βοήθεια μιας κυνικής και παμπόνηρης αλεπούς ξεπροβάλλει μια συγκινητική παραβολή για τη διαφορετικότητα και τις προκαταλήψεις, η οποία όμως παράλληλα εκμεταλλεύεται κάθε μικρή γωνίτσα για να χωρέσει την ασυγκράτητη φαντασία και διάθεση για παιχνίδι των δημιουργών της. Οι αναφορές, τα λογοπαίγνια και το χιούμορ είναι ασταμάτητα (βλ. τράπεζα Lemming Bros) και ο κόσμος των ζώων οικείος και εξωτικός ταυτόχρονα (στο υπουργείο Συγκοινωνιών δουλεύουν... βραδύποδες). Απολαυστικότατο.
Κλείσιμο





Γύρισε ο μπαμπάς / Daddy’s Home 

Του Σον Αντερς. 
Με τους Γουίλ Φέρελ, 
Μαρκ Γουόλμπεργκ, 
Λίντα Καρντελίνι.
Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 96’.


 Οχι από τις πιο ακραίες κωμωδίες του Γουίλ Φέρελ, το «Γύρισε ο μπαμπάς» λειτουργεί παρ’ όλα αυτά μια χαρά ως PG-13 οικογενειακή κωμωδία. Ενας πατριός (ο Φέρελ στα πιο γλυκά του) ψοφά για την έγκριση των θετών παιδιών του. Πάνω που εκείνα αρχίζουν να μαλακώνουν, εμφανίζεται ο cool πρώην της γυναίκας του και βιολογικός τους πατέρας, ο οποίος τον ανταγωνίζεται με χτυπήματα κάτω από τη μέση. 






Victoria 

Του Σεμπάστιαν Σίπερ. Με τους Λάια Κόστα, Φρέντερικ Λάου.
Δραματική, 2015, Γερμανία, 138’. 



 Αργυρή Αρκτος στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου για το (ατελείωτο) μονοπλάνο του Σεμπάστιαν Σίπερ που ακολουθεί μια νεαρή Ισπανίδα καθώς γνωρίζει μια παρέα Γερμανών σε ένα βερολινέζικο κλαμπ. Το φλερτ με τον έναν από αυτούς θα την κάνει να αγνοήσει τα σημάδια της επικινδυνότητας και θα βουτήξει μαζί τους σε μια ριψοκίνδυνη ληστεία. Πέρα από το real time του πράγματος και τη ζωηράδα της πρωταγωνίστριας Λάια Κόστα, λίγα πράγματα φαντάζουν αληθινά στη «Victoria», ενώ το εντυπωσιακό αρχικά σκηνοθετικό τρικ πολύ γρήγορα αδυνατεί να καλύψει όλο το υπόλοιπο σεναριακό κενό. Πολύ μονοπλάνο για το τίποτα.







5th Wave 

Του Τζέι Μπλέικσον. Με τους Κλόε Γκρέις Μόρετς, Ρον Λίβινγκστον.
Επιστημονικής φαντασίας, 2016, ΗΠΑ, 112’.



 Η «Ζωούπολη» (της Disney) παρουσιάζει χίλιες φορές πιο προοδευτικές απόψεις, φαντασία και καινοτομία από το κλισαρισμένο, ανέμπνευστο «5ο κύμα» για μια κοπέλα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια μετααποκαλυπτική Αμερική. Μέχρι και το μακιγιάζ είναι πρόχειρο, όπως και οι -όχι τόσο διακριτικές- συντηρητικοθρησκευτικές σπόντες που φυτρώνουν δεξιά κι αριστερά. 







Το Λονδίνο έπεσε / London has fallen 

Του Μπάμπακ Νατζάφι. Με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Ααρον Εκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν.
Περιπέτεια, 2016, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ/Βουλγαρία, 99’.




Σίκουελ για το «Ο Ολυμπος έπεσε», με τον πράκτορα Ειδικών Δυνάμεων Μάικ Μπάνινγκ να συνοδεύει τον πρόεδρο της Αμερικής στο Λονδίνο για την κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού, όπου ανακαλύπτει μια συνωμοσία που έχει στόχο τη δολοφονία όλων των παρευρισκόμενων ηγετών.






Καύση 

Του Στράτου Τζίτζη. 
Με τους Νίκο Γεωργάκη, Γιώργο Χρανιώτη, 
Γωγώ Μπρέμπου.
Κωμωδία, 2016, Ελλάδα, 71’.




Πέντε φίλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι με αφορμή τον θάνατο ενός φίλου. Καθώς αδυνατούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο ταφής του, η ζέστη κάνει την κατάσταση αφόρητη και τεστάρει τη σχέση τους.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης