Βρέθηκε πλοίο του Ερρίκου του 5ου μέσα σε βούρκο

Βρέθηκε πλοίο του Ερρίκου του 5ου μέσα σε βούρκο

Πρωτοσέλιδα κάνει στη Μεγάλη Βρετανία η ανακάλυψη του πλοίου του θρυλικού βασιλιά

Βρέθηκε πλοίο του Ερρίκου του 5ου μέσα σε βούρκο
Ήταν ένας από τους σημαντικούς βασιλιάδες της βρετανικής Ιστορίας. Οι κατακτητικοί του πόλεμοι έχουν γεμίσει πολλές σελίδες από τα ιστορικά βιβλία.

Ο Ερρίκος ο 5ος λάτρευε τα καράβια. Ο θρύλος στη Μ. Βρετανία έλεγε πως είχε ζητήσει να του κατασκευάσουν τέσσερα, αλλά ενώ ως τώρα η ιστορία παρέμενε στο πεδίο της μυθολογίας, πριν λίγες ημέρες, ένα από αυτά βρέθηκε σε βούρκο ενός ποταμιού και πλέον αποδυκνείεται πως ο θρύλος αποτελεί κομμάτι της βρετανικής Ιστορίας.
Το καράβι εντοπίστηκε από αεροφωτογραφία, μέσα στον βούρκο του ποταμού Hamble στο Hampshire. Είναι το δεύτερο καράβι από τον στόλο των τεσσάρων που ζήτησε ο Ερρίκος να κατασκευαστούν και είχε το όνομα Holigost. 
Κλείσιμο

Το πλεούμενο είναι 600 ετών και βοήθησε τον Ερρίκο τον 5ο να κερδίσει τον πόλεμο με τους Γάλλους. 

Το καράβι εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. Ian Friel ενώ μελετούσε αεροφωτογραφίες της αυλής ενός μεσαιωνικού τόπου, όπου η ίδια η ναυαρχίδα του Ερρίκου του 5ου, η Grace Dieu, είχε εντοπιστεί το 1930.

Εκείνη την εποχή, ο ιστορικός - ο οποίος έχει αφιερώσει δεκαετίες έρευνας για το ναυτικό στόλο του Ερρίκου του 5ου- εργαζόταν στο Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, στο Γκρίνουιτς.

Μια μεταγενέστερη έρευνα μέσω αρχείων της εποχής,αποκάλυψε ο Holigost που είχε κατασκευαστεί στην περιοχή, ήταν για επισκευή στο τμήμα του ποταμού στο Bursledon.

Ο ίδιος ο Friel και αρκετοί αρχαιολόγοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο, όπου διερευνήθηκε η λάσπη με πόλους και ανακάλυψαν κάτι σκληρό κάτω από την επιφάνεια. Μόλις ανακοινώθηκε η ανακάλυψη, εξασφαλίστηκαν αρκετοί πόροι για να γίνει ολοκληρωμένη έρευνα και να αναδυθεί από τον βούρκο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης