Τζέιν Φόντα: «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω»

Τζέιν Φόντα: «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω»

«Έχω γίνει τόσο υπέροχα, φριχτά ανήσυχη για τον χρόνο, για το πόσο λίγος χρόνος μου μένει, πόσο πολύς είναι πίσω μου!» γράφει η Τζέιν Φόντα. Η 79χρονη χολιγουντιανή σταρ μέσα από το προσωπικό της blog ανέρτησε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κείμενο με τίτλο «Κλαίγοντας» στο οποίο εκφράζει τους φόβους και τις ανησυχίες της για τον χρόνο που περνά.

Τζέιν Φόντα: «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω»
Διατηρεί στο ακέραιο τη λάμψη της και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Τζέιν Φόντα, είναι 76 ετών. Η ίδια ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά την ηλικία της και έχει πλήρη συνείδηση του χρόνου που περνάει, όπως φάνηκε μέσα από ένα συναισθηματικά φορτισμένο κείμενο που ανέρτησε στο blog της με τίτλο «Κλαίγοντας».

Στο κείμενο της, η Αμερικανίδα ηθοποιός αναπτύσσει τις εσωτερικές αλλαγές που έχει παρατηρήσει στον εαυτό της με το πέρασμα του χρόνου, λέγοντας ότι πλέον συγκινείται πολύ πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν και ότι απολαμβάνει περισσότερο τα απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο
«Σκεφτόμουν πρόσφατα πώς γίνεται τα δάκρυα μου να βγαίνουν τόσο εύκολα στην επιφάνεια... Και συνειδητοποίησα ότι αυτό έχει να κάνει με την ηλικία. Έχω γίνει τόσο υπέροχα, φριχτά ανήσυχη με το χρόνο, για το πόσο λίγος χρόνος μου μένει, πόσο πολύς είναι πίσω μου, και όλα έχουν γίνει τόσο πολύτιμα!».

Παρά τις ανησυχίες που τρέφει για τον χρόνο που κυλάει και το ενδεχόμενο του θανάτου, η  μεγάλη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ μιλάει και για τα προνόμια του να μεγαλώνεις, ξεχωρίζοντας ως το πιο σημαντικό ότι μαθαίνεις να εκτιμάς την ομορφιά του κόσμου. «Στην ηλικία μου, είμαι σε θέση να εκτιμήσω την ομορφιά σε απλά πράγματα, περισσότερο από τότε που ήμουν νέα, ίσως γιατί δίνω μεγαλύτερη προσοχή πια. Νιώθω τον εαυτό μου να γίνεται μέρος του σύμπαντος. Με βλέπω να γίνομαι πιο ευαίσθητη στην ανθρώπινη χαρά και τον πόνο. Πονάω για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά του κόσμου, για τις πολικές αρκούδες, τους ελέφαντες, τις πεταλούδες, τα δελφίνια, τους γορίλες και τους χιμπατζήδες» έγραψε.

Εντύπωση της προκάλεσε το πόσο συγκινήθηκε στο baby shower party της φίλης της, Κέρι Ουάσινγκτον, η οποία διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Δεν είχα δει την Κέρι έγκυο και όταν αντίκρυσα την υπέροχη κοιλιά της άρχισα να κλαίω. Όταν η μαμά της Κέρι μίλησε, δίνοντας σοφές συμβουλές στην κόρη της και σε εμάς για το πώς να μεγαλώσεις ένα ευτυχισμένο παιδί, άρχισα να κλαίω ξανά (και δεν ήταν γιατί ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ξαναμεγαλώσω τα δικά μου παιδιά με περισσότερη σοφιά) αλλά γιατί με συγκίνησε με τα λόγια της». Παρατηρώντας της αλλαγές που έχουν επέλθει στον ψυχισμό της, η Τζέιν Φόντα σημειώνει ότι έχει γίνει περισσότερο ευσυγκίνητη με τα ευχάριστα γεγονότα: «Έχω ακούσει θλιβερά πράγματα αλλά αυτό που στα αλήθεια με τρομάζει είναι το πόσο συναισθηματική γίνομαι με ευχάριστα γεγονότα, όπως είναι η εγκυμοσύνη της Κέρι, τα λόγια της μαμάς της και όταν η Ελίζαμπεθ Λέσερ μου ανακοίνωσε ότι γράφει το νέο της βιβλίο. Ίσως επειδή η πιο «ηλικιωμένη» καρδια μου έχει ανοίξει, σαν ένα δίχτυ που θέλει να πιάσει όλα τα πράγματα που έχουν σημασία» έγραψε και πρόσθεσε αστειευόμενη: «Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να φοράω μόνο αδιάβροχη μάσκαρα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης