Το Studio Materiality κάνει το Παγκράτι πιο Funky

Το Studio Materiality κάνει το Παγκράτι πιο Funky

Στην οδό Αρχελάου, στο Παγκράτι, σήμερα συμβιώνουν αρμονικά, οι απλές, μίνιμαλ γραμμές του Hallelujah με τον πλουραλισμό χρωμάτων και σχεδίων του Studio Materiality, που εντυπωσιάζει τους περαστικούς με την ευφάνταστη βιτρίνα του

Το Studio Materiality κάνει το Παγκράτι πιο Funky
Το Studio Materiality και βρίσκεται στην Αρχελάου ασχολείται με τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και προϊόντων. Στη βιτρίνα του υπάρχουν πετσέτες θαλάσσης, πλαστικά παιχνίδια παραλίας και γυαλιά ηλίου. 

Πρόσφατα συνεργάστηκε με το ελληνικό brand Hallelujah δημιουργώντας μία άκρως ενδιαφέρουσα σειρά ρούχων. Μεταξύ άλλων και ένα ροζ καλοκαιρινό σύνολο γεμάτο με σχεδιασμένους αστακούς, κεράσια, ναυτικές κουλούρες, λεμόνια, μαργαρίτες, χρυσόψαρα.



Μισό λευκό-μισό μπλε, το πλαστικό καραβάκι που επιπλέει στη θάλασσα εξακολουθεί να αποτελεί την πιο χαρούμενη εναλλακτική από τα κοινότυπα κουβαδάκια. Στη βιτρίνα του Studio Materiality τέτοια καραβάκια «επιπλέουν» πάνω σε κουτιά από φελιζόλ και ανάμεσα στις πετσέτες θαλάσσης που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του, μαζί με τους custom made καθρέφτες τα περίτεχνα lightboxes και τα μεταξωτά μαντίλια. 
Κλείσιμο

Οι περαστικοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι το Studio Materiality αλλά όχι και τόσο για το “this is a place made for fun” που είναι γραμμένο στην πόρτα του, κάτι το οποίο είναι πιο…προφανές!  

Ο Μίλτος Κοντογιάννης, που οι σπουδές του στο interior design και η αγάπη του για τα αντικείμενα και τα υλικά τον οδήγησαν στο να δημιουργήσει το Studio Materiality, εξηγεί ότι μαζί με την ομάδα του προσπαθεί να πει ενδιαφέρουσες ιστορίες μέσα από τη μορφή, τα σχήματα, τα χρώματα και τις υφές των υλικών, αλλά και μέσα από τους χώρους τους οποίους αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Ανάλογα με τις ανάγκες των εκάστοτε πελατών της, η ομάδα επικεντρώνεται στον customized σχεδιασμό χώρων και αντικειμένων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν αναλάβει να σχεδιάσουν από τον εσωτερικό χώρο καφέ και αρτοπωλείου μέχρι και customized νυφικού!



Ο Μίλτος μου εξηγεί επίσης, ότι τα υλικά και η αξία τους, αποτελούν για εκείνον σημείο αναφοράς: «Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για μία μίξη πραγμάτων και αναφορών. Θα μπορούσα να πω πως σε γενικές γραμμές ξεχωρίζει η “κόμικ”αισθητική, τα γραμμικά στοιχεία, τα έντονα πλακάτα χρώματα και μπόλικες δόσεις χαράς. Στόχος μας είναι η μετάβαση από τις σύνθετες οπτικές μορφές στη σχηματική απλοποίηση, μέσα από απλές και funky εικόνες».

Στην ερώτηση μου για ενδεχόμενα στοιχεία και αναφορές που μπορούν να πυροδοτήσουν την έμπνευσή του, μου απαντά αφοπλιστικά: «Τα πλαστικά παιχνίδια της παιδικής ηλικίας, η πλαστική καρέκλα της γιαγιάς, η pop art, o Henri Matisse, o Jeff Koons, o Keith Haring και το σούπερ-μάρκετ”. 



Η αίσθηση οικειότητας, νοσταλγίας, αλλά πάνω από όλα «της παλιάς γειτονιάς» που υπάρχει διάχυτη στα στενά του Παγκρατίου, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην επιλογή δημιουργίας του Studio Materiality στην Αρχελάου. Το εύρος των ηλικιών, το γεγονός ότι ο δρόμος είναι σκιερός και ταυτόχρονα ζωντανός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και η πολύ μικρή απόσταση που τον χωρίζει από το πολύβουο, νευρωτικό κομμάτι της πόλης είναι για εκείνον τα κύρια στοιχεία τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δίνουν στον συγκεκριμένο δρόμο το ιδιαίτερο χρώμα που αναμφίβολα έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό. 



Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει για τον χώρο του studio, ό,τι ισχύει και για τον κάθε χώρο που διαμορφώνει. Σε κάθε χώρο ο Μίλτος λαμβάνει υπόψιν του τους ανθρώπους, τις αναφορές τους αλλά και τις δικές του. Αναλογίζεται πως επηρεάζει το αστικό περιβάλλον της περιοχής στην οποία εντάσσεται αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων που τον επισκέπτονται ή εργάζονται μέσα σε αυτόν. Θέλει οι χώροι που δημιουργεί να λειτουργούν σαν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα χωρίς όμως να έρχονται σε κόντρα με το περιβάλλον.

Πρόσφατα ο Μίλτος Κοντογιάννης συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια αλλά και φίλη του, Ελευθερία Δομένικου, με την οποία κινούνται εδώ και χρόνια σε κοινά αισθητικά και δημιουργικά μονοπάτια και το brand ελληνικών ρούχων Hallelujah. Η Ελευθερία η οποία έχει εργαστεί σε πολυάριθμες εκδόσεις ως στυλίστρια από 1992, ίδρυσε το 2008 το Hallelujah σχεδιάζοντας τα απλά, all day αλλά ποιοτικά και πολυμορφικά ρούχα που η ίδια ήθελε να φοράει. Το ένα από τα καταστήματά της βρίσκεται και εκείνο στην Αρχελάου ακριβώς εκεί που βρισκόταν παλαιότερα ένα γραφείο εκτυπώσεων με το οποίο συνεργαζόταν. Εκείνη ήταν μάλιστα που είδε πρώτη το ενοικιαστήριο και ειδοποίησε τον Μίλτο για τον χώρο στον οποίο βρίσκεται σήμερα το Studio Materiality. 









Info
Studio Materiality: Αρχελάου 32
Hallelujah: Αρχελάου 32 & Απόλλωνος 16, Σύνταγμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης