Από τη Θεσσαλονίκη στο Αϊντχόφεν με ...ποδήλατο!

Από τη Θεσσαλονίκη στο Αϊντχόφεν με ...ποδήλατο!

Η διαδρομή της εταιρείας “Brain box” που δημιούργησε μια νέα βάση στην Ολλανδική πόλη για την προώθηση των καινοτομικών συστημάτων της για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Από τη Θεσσαλονίκη στο Αϊντχόφεν με ...ποδήλατο!
Η μικρή «απόβαση» της ομάδας των Θεσσαλονικέων, -της εταιρείας “Brain box”, που έχει κάνει μια αξιοσημείωτη διαδρομή με την καινοτομία της στην ανάπτυξη και διαχείριση συστημάτων με κοινόχρηστα ποδήλατα- έγινε ήδη στο Αϊντχόφεν. Η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Και αυτό γιατί η εν λόγω πόλη των 220 χιλιάδων κατοίκων βρίσκεται στα νότια της χώρας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βέλγιο. 

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Δημητριάδης – από την ιδρυτική ομάδα και το management team της Brainbox- «το Αϊντχόφεν είναι η βάση, το προγεφύρωμα, για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Η επέκταση συνδυάζεται και με την διεύρυνση του φάσματος των δραστηριοτήτων που δεν θα αφορά πλέον μόνο τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Αλλά, για όλα αυτά υπάρχεις καιρός!”

Κλείσιμο
Αυτό που κανείς χρειάζεται να κρατήσει από την κίνηση αυτής της εταιρείας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη – με όχημα την καινοτομία και με πίστη στην εξωστρέφεια- είναι ότι μπορεί πλέον από καλύτερες θέσεις να προωθήσει το ποδήλατο και τις νέες τεχνολογίες στην Ευρώπη.

Με άλλα λόγια, η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της, ιδρύοντας στην Ολλανδική πόλη μια νέα εταιρία – την Mobyshare B.V.- όπου οι Θεσσαλονικείς κρατούν τα ηνία υποδεχόμενοι τους νέους συνεταίρους τους από την Ολλανδία. 

Η Βrainbox, μια ελληνική εταιρία που γεννήθηκε το 2008, μέσα στην οικονομική κρίση, κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων, που εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. 



Με 2.000 ποδήλατα και 100 σταθμούς έως σήμερα, η εταιρία έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις, σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό την εμπορική ονομασία “EasyBike”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Brainbox”, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), και η μοναδική εταιρία από την Νοτιοανατολική Ευρώπη που συμμετέχει στο PEBSS, ένα παγκόσμιο σύνδεσμο κατασκευαστών για λύσεις διαμοιραζόμενης μετακίνησης (sharing mobility). Η εταιρία συμμετείχε με επιτυχία και δικό της περίπτερο στο διεθνές συνέδριο “Velocity 2017”, που διοργανώνει η ECF στην Ολλανδία, με περισσότερους από 1500 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της “Velocity”, οι εκπρόσωποι της “Brainbox” ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στη θεματική ενότητα για τις "Έξυπνες πόλεις", όπου μαζί με ομιλητές από αντίστοιχες εταιρίες του Μόντρεαλ και του Λονδίνου, ανέπτυξαν τη φιλοσοφία τους για το μέλλον του bike sharing, ενώ παρουσίασαν και το νέο «έξυπνο ποδήλατο» που θα κυκλοφορήσει η εταιρία εντός του έτους. 



Επίσης, σε ημερίδα που έγινε αποκλειστικά για Δημάρχους της Ευρώπης, η ελληνική εταιρεία συμμετείχε μαζί με τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου, σε ένα speed dating για τους μεγαλύτερους Δήμους της “Γηραίας” ηπείρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης