Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Μία ιστορική παράσταση αφιερωμένη στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη
Μία παράσταση που όμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά, αφιερωμένη στον δικό μας Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, 300 χορωδοί από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μια τεράστια χορωδία, η οποία θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου αυτού δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραφούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, και τη σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε η Σοφία Σπυράτου.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίμα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. Το πρόγραμμα της συναυλίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους «Μερικές Κυκλάδες», «Επιτάφιο», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου Παναγή Μπαρμπάτη.

Τέλος, στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα και ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και του ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγαντιαίο τραγούδι με μυριάδες φωνές. Τα κείμενα αυτά θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Κλείσιμο
Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 728 2333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης