Αυλαία με άρωμα… Κάλλας

Αυλαία με άρωμα… Κάλλας

Μία όπερα εμπνευσμένη από τις συνεντεύξεις που έδωσε η Μαρία Κάλλας μιλώντας για τη δύναμη αλλά και τη μοναξιά που κρύβει ο ρόλος της πρίμαντονα

Αυλαία με άρωμα… Κάλλας
Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Αθηνών ρίχνει αυλαία στο Ηρώδειο με μία μαγική μουσική βραδιά στην οποία συμπράττουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο διάσημος Νεοϋρκέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ρούφους Γουέινραϊτ. Αφορμή η όπερα του τελευταίου με τίτλο “Prima Donna”.

Πρόκειται για μία όπερα εμπνευσμένη από τις συνεντεύξεις που έδωσε η Μαρία Κάλλας, μιλώντας για τη δύναμη αλλά και τη μοναξιά που κρύβει ο ρόλος της πρίμαντονα. Έξι χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ, ο Γουέινραϊτ παρουσιάζει στο Ηρώδειο για πρώτη φορά την οπτικοποιημένη εκδοχή της, στην οποία ο κινηματογράφος και η φωτογραφία συναντούν τη μουσική και τη live performance.

Κλείσιμο
Οι σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Antonio Figueroa θα ερμηνεύσουν τα μουσικά μέρη της όπερας, που θα εκτελεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Στο φόντο θα προβάλλεται ένα βίντεο με εικόνες της αξεπέραστης Μαρίας Κάλλας μέσα από την κινηματογραφική–εικαστική ματιά του Φραντσέσκο Βετζόλι και τη συμμετοχή της διάσημης φωτογράφου Σίντι Σέρμαν.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρούφους Γουέινραϊτ θα ανέβει στην σκηνή για να ερμηνεύσει αγαπημένα του τραγούδια, τόσο δικά του όσο και άλλα που έρχονται από το Μπρόντγουεϊ και την όπερα. Σε αυτό το κομμάτι της βραδιάς θα συμπράξει μαζί του, σε έκτακτη εμφάνιση, και η Νένα Βενετσάνου. Μια εορταστική μελωδική βραδιά στην σκιά της Ακρόπολης, που ρίχνει πανηγυρικά αυλαία στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης