Ενα μυθιστόρημα κόντρα στην κρίση

Ενα μυθιστόρημα κόντρα στην κρίση

Πώς οι ανθρώποι, παρά τις αντιξοότητες, καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους

Ενα μυθιστόρημα κόντρα στην κρίση
Αν θεωρήσουμε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά ουσιαστικά ηθική και κοινωνική, τότε το μυθιστόρημα της Μπαρμπαρά Κονσταντί
ν «Και μετά, η Πωλέτ…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στερέωμα, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα «μυθιστόρημα αντι-κρίσης». Και όχι μόνο. Είναι πάνω απ’ όλα ένα μυθιστόρημα «αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών». Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να διαβαστεί άνετα από αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών.

Κλείσιμο
Η δημοφιλής Γαλλίδα συγγραφέας, που για πρώτη φορά μεταφράζεται βιβλίο της στα ελληνικά, μας διηγείται μία ιστορία που παντρεύει τον έρωτα με την αγάπη για τη φύση, τη φιλία με τον πόνο και τη χαρά. Κι όλα αυτά μέσα από μία γραφή πλημμυρισμένη από χιούμορ, αλλά και μία βαθύτερη σκέψη πάνω στον άνθρωπο και τη ζωή. Κεντρικός ήρωας του «Και μετά, η Πωλέτ…» είναι ο ηλικιωμένος Φερντινάν, που μετά τον θάνατο της γυναίκας του ζει πλέον μόνος του στη μεγάλη φάρμα του στην επαρχία της Γαλλίας. Μέχρι που ο γιος του αποφασίζει να μετακομίσει με την οικογένειά του στο πατρικό του.



Η είδηση δεν εκλαμβάνεται ιδιαίτερα θετικά από τον πατέρα, που βυθισμένος στη μοναξιά του δεν θέλει τίποτα άλλο πέρα από την ησυχία του. Η μοίρα όμως θα τα φέρει έτσι, ώστε μία σειρά από πρόσωπα να εγκατασταθούν διαδοχικά στη φάρμα γεμίζοντας την και πάλι ζωή. Η Μπαρμπαρά Κονσταντίν καταφέρνει με απλά υλικά και βαθιά αγάπη για τον συνάνθρωπο να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα εκρηκτικά αισιόδοξο, που τονώνει το ηθικό και ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στις γενιές. Ενα μυθιστόρημα για ανθρώπους, που παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους. Με λίγα λόγια, ένα μυθιστόρημα που το έχουμε ανάγκη.

Το «Και μετά, η Πωλέτ…» θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Στερέωμα τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Φωταγωγός (Κολοκοτρώνη 59Β & Λίμπονα) στη Στοά Κουτράκη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταφράστρια του μυθιστορήματος, Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασιλική Λαλαγιάννη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ορφέας Ζαφειρόπουλος και Αννα Βυθούλκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης