Urban λουκούμι

Urban λουκούμι

Από την καρδιά της πόλης σε έναν ορίζοντα με ατελείωτο ρυθμό

Urban λουκούμι
Το όνομά του παραπέμπει στην γλύκα παιδικών χρόνων. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, εκτός αν πέσετε σε ένα από τα πάρτι του που συνταράσσουν την πόλη. Η μουσική από τα τους djs του κάνει τον κόσμο να χαμογελά, να ονειρεύεται, να χορεύει, να ερωτεύεται. Τα ποτά, τα ροφήματα και τα snacks που προσφέρει έχουν τις καλύτερες τιμές της Αθήνας και η ταράτσα του μια από τις ωραιότερες θέες της. Loukoumi Bar
στην πλατεία Αβησσυνίας
Κλείσιμο
στο Μοναστηράκι
. Πρόκειται για ένα από τα πολυτιμότερα «μυστικά» της πόλης -αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι καθώς έχει διαρρεύσει από όσους το ανακαλύπτουν και, φυσικά, το μοιράζονται.



Στο όμορφο κτίριο όπου στεγάζεται, η πόρτα του, διακριτικά τοποθετημένη ανάμεσα στα παραδοσιακά παλαιοπωλεία του Γιουσουρούμ, ανοίγει καθημερινά στις 12:00 και κλείνει πολύ αργά το βράδυ. Παρά τη θέση του, στην καρδιά του κέντρου και σε απόσταση εκατό μέτρων από το μετρό και τον ΗΣΑΠ, δίνει την αίσθηση του καταφύγιου, κάτι που η πελατεία του εκτιμά δεόντως. Το μέγεθος, όμως, της ψηλοτάβανης κυρίως αίθουσας με τα μεγάλα παραθυρόφυλλα στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου προετοιμάζει τον επισκέπτη για τις εξ ίσου μεγάλες βραδιές και τα επιτυχημένα events που διοργανώνονται εδώ συχνά πυκνά. Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, παρουσιάσεις βιβλίων, live συγκροτημάτων και θεατρικές παραστάσεις κατατάσσουν το Λουκούμι στην κατηγορία των πολυχώρων και, δικαίως, του έχουν χαρίσει μια θέση στις καρδιές πολλών νέων δημιουργών που εδώ βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο για την παρουσίαση της δουλειάς τους. Κυρίαρχο υλικό στην διακόσμηση είναι το ξύλο με μεγάλα και μικρότερα τραπέζια, καθώς και stands. Το ηχητικό και φωτιστικό σύστημα είναι σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετούν άριστα ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, από ανάγνωση ποιητικών συλλογών μέχρι ξεσαλωτικά electro house parties!



Αναφορικά με την μουσική: μόνο τα καλύτερα παίζονται στο Λουκούμι και με απόσταση από οποιοδήποτε mainstream άκουσμα. Jazz, soul, funk, electro, dub, deep house, groovy ρυθμικά κομμάτια επιλέγουν μερικοί από τους πιο ψαγμένους και καταξιωμένους djs της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Ένα από τα μεγαλύτερα «συν» του μαγαζιού είναι και η ελεύθερη είσοδος στους θαμώνες που προτιμάται από την διεύθυνση, Ειρήνη και Νίκο. Δραστήριοι και οι δύο φροντίζουν συνεχώς να ανανεώνουν την ατμόσφαιρα για τον κόσμο, να ελέγχουν με σχολαστικότητα το μενού, τον ήχο, την μουσική. Η Ειρήνη λατρεύει τον ηλεκτρονικό ήχο ενώ ο Νίκος που έχει ταξιδέψει σε όλες σχεδόν τις γωνιές του κόσμου, πριν αποφασίσει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την jazz. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση! Ένας μικρός στρατός από πάντα πρόθυμο προσωπικό και κορυφαίους bartenders εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις για καθαρά ποτά και υπέροχα αρωματικά ροφήματα ενώ από τους εναλλασσόμενους σεφ της κουζίνας σερβίρονται πάντα γευστικότατα snacks.



Οι εκπλήξεις συνεχίζονται: μια φαρδιά σκάλα οδηγεί στην ταράτσα η οποία έχει συγκλονιστική θέα 180 μοιρών με κεντρικούς πρωταγωνιστές την Ακρόπολη, τον Άρειο Πάγο, το Αστεροσκοπείο και στον ορίζοντα το μαγικό αττικό ηλιοβασίλεμα. Ένα δεύτερο μπαρ βρίσκεται στην διάθεση όσων προτιμούν να καθίσουν εδώ -χειμώνα καλοκαίρι- και είναι πολλοί. Το Λουκούμι αφήνει στο κοινό του την αξέχαστη γεύση που υποδηλώνει το όνομά του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης