Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες;

Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες;

Ακούστε για πρώτη φορά δείγμα της νέας όπερας του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss»

Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες;
Με το σταγονόμετρο μας δίνει η παραγωγή του Pantheon Theater τα πρώτα στοιχεία για την πολυαναμενόμενη όπερα του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss» που θα ανέβει στις 6 Φεβρουαρίου. Αν και η συνέντευξη τύπου είναι στις 2 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Κακλέας που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά του. Μόλις πριν από δύο μέρες ανέβηκε στο facebook η πρώτη φωτογραφία από την παράσταση και πριν από λίγες ώρες ακούσαμε το πρώτο ραδιοφωνικό σποτάκι.

Σε διάρκεια 33 δευτερολέπτων -και ενώ αναφέρονται οι συντελέστες της παράστασης- ακούμε για πρώτη φορά το μουσικό θέμα του Νίκου Καρβέλα. Ο συνθέτης που πριν από 23 χρόνια έγραψε τους Δαίμονες, την πρώτη ροκ όπερα στην Ελλάδα, αποφάσισε φέτος να ρισκάρει ακόμα πιο πολύ με ένα έργο θρύλος για την παγκόσμια σκηνή. Πάντα με την Άννα Βίσση στο πλευρό του ο εκκεντρικός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια παράσταση που, σύμφωνα και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, είναι «ένα μουσικοθεατρικό όραμα που διεισδύει και αναδεικνύει το έρεβος της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία».

Κλείσιμο


Στη φωτογραφία που έχει ανέβει στο διαδίκτυο η Άννα Βίσση αγκαλιάζει τρυφερά τον Αιμιλιανό Σταματάκη. Εκείνη υποδύεται την Άννα, μια γυναίκα με σκοτεινό και ταλαιπωρημένο παρελθόν και εκείνος το γιο της Τζούλιαν. Τον υπόλοιπο θίασο συμπληρώνει ο Θανάσης Αλευράς που παίζει τον άντρα της Ντέιβιντ, ο Γιάννης Σαμσιάρης που υποδύεται τον Βέρνερ, τον πρώτο της σύζυγο, και η Τάνια Τρύπη που κρατάει τον ρόλο της αδερφής του Βέρνερ. Ακόμα παίζουν: Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Αντώνης Βλάχος, Δήμητρα Βλάχου, Γιώργος Γαζής, Σταυριάνα Γαρνάβου, Λούης Γεωργίου, Μαρία Θεοδώρου, Έλενα Κέκκου, Edgen Lame, Ευγενία Λιάκου, Αθηνά Μαντζώρου, Απόστολος Μπούρας, Carlos Eleuterio Perez, Μάριος Πετκίδης, Γιώργος Πουλιάσης.

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Κακλέας, ο οποίος συμπράττει με το δίδυμο Καρβέλας – Βίσση για τρίτη φορά, μετά τη «Μάλα» (1991) και τους «Δαίμονες» (2002), «"Oι Καμπάνες του Edelweiss" είναι μια όπερα που πραγματεύεται μια μοιραία ιστορία πάθους και απαγορευμένου έρωτα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης