Ύψος: Τα γονίδια που αποκαλύπτουν το μπόι που θα φτάσουμε

Ύψος: Τα γονίδια που αποκαλύπτουν το μπόι που θα φτάσουμε

Εκτενής γενετική μελέτη σε ιαπωνικό πληθυσμό αποκάλυψε τις γονιδιακές μεταλλάξεις που καθορίζουν το ύψος του κάθε ανθρώπου, αλλά και τις πιθανές αιτίες των μεταλλάξεων αυτών

200110182104_heigh
Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη σε ασιατικό πληθυσμό σχετικά με το ύψος αποκάλυψε πρόσφατα δεκάδες σπάνιες μεταλλάξεις του DNA στους ανθρώπους αυτής της καταγωγής. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Nature Communications, συμπληρώνουν τις γνώσεις των επιστημόνων σχετικά με τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων που συμβάλλουν στη φυσιολογική ανάπτυξη και υπογραμμίζουν κάποιες από τις ομοιότητες και τις διαφορές στις οποίες βασίζονται γενετικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος στα διάφορα μέρη του κόσμου.

Το ύψος του κάθε ανθρώπου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από μεταλλάξεις στην ακολουθία του DNA που κληρονομεί από τους γονείς του. Υπάρχουν χιλιάδες γονίδια που επηρεάζουν την ανάπτυξη των οστών και των χόνδρων, όπως και άλλων σωματικών διεργασιών. Αναρίθμητες εκτενείς μελέτες, κυρίως σε ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής, έχουν παράσχει εδώ και χρόνια αυτές τις γνώσεις στους επιστήμονες, από τη στιγμή, όμως, που οι διαφορετικοί πληθυσμοί συνήθως φιλοξενούν κάποιες μοναδικές γονιδιακές μεταλλάξεις, η γενική, παγκόσμια γονιδιακή εικόνα για το ύψος παραμένει ανολοκλήρωτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης