Στο γυμναστήριο μετά τα 40; Προτού μπείτε προετοιμαστείτε σωστά

Στο γυμναστήριο μετά τα 40; Προτού μπείτε προετοιμαστείτε σωστά

Η άθληση μετά τα 40 είναι ανεξάντλητη πηγή χαράς και ευεξίας. Είναι όμως και πηγή κινδύνων, καθώς χιαστοί, μηνίσκοι, τενοντίτιδες, θλάσεις, διαστρέμματα και προβλήματα σπονδυλικής στήλης συμβαίνουν συχνά και προβληματίζουν. Εντούτοις, μπορούν να αποφευχθούν

athlisi
Στην ηλικία των 40 και βάλε πολλοί θέλουν να σταματήσουν τον χρόνο. Είτε να αντιστρέψουν τα σημάδια της ηλικίας που έχουν αρχίσει να αχνοφαίνονται είτε να τα προλάβουν και να τα καθυστερήσουν. Γίνεται; «Ναι, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικούς βασικούς κανόνες που αφορούν κυρίως τη σπονδυλική στήλη», λέει ο Γιώργος Κατσιφαράκης, ορθοπαιδικός χειρούργος, επιστημονικός υπεύθυνος Ορθοπαιδικού Τμήματος της Κλινικής «Λευκός Σταυρός». Προτού δούμε τον κομβικό ρόλο της σπονδυλικής στήλης, έχει σημασία να βάλουμε στη σειρά μια σειρά άλλων προκαταρκτικών διαδικασιών που σχετίζονται με τους τραυματισμούς.

Προτού μπει στο γήπεδο ή στους άλλους χώρους δραστηριοτήτων (γυμναστήρια, άλση κ.λπ.), ο αθλητής που βαδίζει ολοταχώς για τη μέση ηλικία θα πρέπει να γνωρίζει αρκετά πρακτικά -πλην ουσιαστικά- πράγματα, εν όψει της προετοιμασίας για την άθληση διότι οι κίνδυνοι παραμονεύουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης