Διαβήτης: Τα ροφήματα που αυξάνουν κατά 18% τον κίνδυνο

Διαβήτης: Τα ροφήματα που αυξάνουν κατά 18% τον κίνδυνο

Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 έχουν όσοι επιμένουν να καταναλώνουν καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη, αλλά και με τεχνητά γλυκαντικά

191004180442_sugar
Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα αναψυκτικά και σακχαρούχα ροφήματα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care.

Στη μελέτη παρατηρείται επίσης πως και η κατανάλωση ροφημάτων με προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών δεν φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο η νόσος μειώθηκε όταν η ημερήσια πρόσληψη του σακχαρούχου ροφήματος είχε αντικατασταθεί με νερό, καφέ ή τσάι. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει αν οι μακροχρόνιες αλλαγές στην κατανάλωση ροφημάτων με προσθήκη ζάχαρης και ροφημάτων με προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών σχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης