Έρευνα: Η Generation Z είναι η πιο αγχωμένη γενιά όλων των εποχών

anxious

H συντριπτική πλειονότητα των νέων να παραδέχονται ότι ανησυχούν για κάτι στη ζωή τους, ενώ δεν... ζητούν συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους τους 

Είναι  το άγχος ο νέος φυσιολογικός τρόπος ζωής;  Η πλειονότητα των νέων της Generation Z,  δηλαδή ηλικίας μεταξύ 13 και 23 ετών παραδέχεται ότι αισθάνεται άγχος και συχνά δεν αναζητά συμβουλές για την αντιμετώπισή του. 

Μία νέα έκθεση της Kaspersky Lab κατέδειξε ότι η Generation Z είναι η πιο αγχωμένη γενιά μέχρι σήμερα, με τη συντριπτική πλειονότητα των νέων να παραδέχονται ότι ανησυχούν για κάτι στη ζωή τους και οι περισσότεροι δεν αναζητούν επαγγελματικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα άγχη τους.

Σύμφωνα με την παγκόσμια δέσμευσή της να μετατρέψει την ανασφάλεια σε ασφάλεια, η Kaspersky Lab έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την ψηφιακή φιλανθρωπική ομάδα «The Mix» με στόχο να βοηθήσει τους νέους από όλο τον κόσμο να κάμψουν τις ανασφάλειές τους και να αποδείξουν ότι αυτές δεν αποτελούν εμπόδιο προς την ευτυχία, μέσω της νέας καμπάνιας - #AndOwningIT.

Με τον κόσμο τους να κυριαρχείται από διαδικτυακά νέα και social media, σχεδόν η μισή Generation Z (νέοι ηλικίας μεταξύ 13 και 23 ετών) δήλωσαν ότι αισθάνονται περισσότερο ανήσυχοι για την εμφάνισή τους παρά για τη σταδιοδρομία τους, τα χρήματα, την τρομοκρατία και να πέσουν θύματα εκφοβισμού.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ανησυχίες αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των νέων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, είναι αρκετά συνηθισμένο για τη Generation Z να δημιουργήσει μια πιο κατασκευασμένη ή την τέλεια εικόνα για τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι ξοδεύουν επίσης έως και μισή ώρα για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο των ίδιων προτού τα αναρτήσουν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να δημιουργήσουν μια άψογη εικόνα.

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι τα κορίτσια είναι πιο ανασφαλή από τα αγόρια, καθώς αισθάνονται πολύ πιο ανήσυχα για την εμφάνισή τους. Σχεδόν διπλάσιος αριθμός γυναικών Gen Z-ers, σε σύγκριση με τους άνδρες Gen Z-ers, παραδέχονται επίσης ότι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες (όπως υπερκατανάλωση ή αποχή από το φαγητό) εξαιτίας των ανησυχιών που σχετίζονται με την εμφάνισή τους. Θεματικές όπως η βελτίωση του σωματικού βάρους, η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική που αναρτώνται διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν τις νέες γυναίκες να αισθάνονται χειρότερα σε σύγκριση με τους νέους άνδρες και οι γυναίκες έχουν παραδεχθεί ότι προτίμησαν να μην παρευρεθούν σε κάποιο κοινωνικό γεγονός τον περασμένο χρόνο λόγω κοινωνικού άγχους.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι η Generation Z δεν αναζητά βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνει όταν αισθάνεται άγχος ή ανησυχία. Οι περισσότεροι νέοι δεν επισκέπτονται ειδικό για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ανησυχιών τους. Έτσι, ενώ πολλοί νέοι δίνουν μάχη με τα άγχη τους, δεν είναι σίγουροι για το πώς να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Kaspersky Lab έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το «The Mix», μια ψηφιακή νεανική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 25 ετών, για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία που θα βοηθήσει τους νέους να νιώσουν ασφαλείς.

Αυτή η νέα καμπάνια - #AndOwningIt- στοχεύει να βοηθήσει τους νέους να ζήσουν ευτυχισμένες ζωές, ενδυναμώνοντάς τους, ώστε να αγκαλιάσουν τα πράγματα που τους κάνουν να νιώθουν ανασφαλείς και επιτρέποντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι ανασφάλειες δεν αποτελούν εμπόδιο στην ευτυχία τους. Γιατί; Επειδή το πρώτο βήμα για να μετατρέψει κανείς μια ανασφάλεια σε δύναμη είναι να την αποδεχτεί, να συμφιλιωθεί μαζί της και να την κάνει κτήμα του.

Η εκστρατεία θα υποστηρίζεται από ειδικά κατασκευασμένα μπλουζάκια, με τις πιο κοινές ανασφάλειες που έχουν οι νέοι, ενθαρρύνοντάς τους να αποδεχθούν τις ανασφάλειες τους και να ξεκινήσουν τον διάλογο. Όλα τα κέρδη από την πώληση των t-shirts θα πάνε στο The Mix.

Ο Chris Martin, Διευθύνων Σύμβουλος του The Mix, δήλωσε: «Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παγκόσμια ζητήματα που αντιμετωπίζει η Gen Z, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα γύρω από το πώς αυτή η γενιά μοιράζεται τα συναισθήματά της και για τον ανοιχτό διάλογο για την ψυχική υγεία. Το αίσθημα ανησυχίας ή άγχους μπορεί να γίνει πολύ απομονωτικό για τους νέους - αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί που αγωνίζονται με τα συναισθήματά τους και τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Η νέα μας καμπάνια θα βοηθήσει τους νέους να δείξουν στους άλλους ότι δεν μένουν πίσω εξαιτίας οποιασδήποτε ανασφάλειάς τους και ότι η συχνά εχθρική ατμόσφαιρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν τους επηρεάζει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Kaspersky Lab και να συνεχίζουμε το σημαντικό έργο μας, να βοηθήσουμε τη Generation Z να ανοιχτεί σε θέματα που αφορούν στην ψυχική τους υγεία και να τους ενδυναμώσει ώστε να ευδοκιμήσουν. Ζητάμε από όλους να κάνουν κτήμα τους όλα εκείνα τα κομμάτια της ζωής τους που άλλοι μπορεί να επικρίνουν ή για τα οποία ανησυχούν, για να αποδείξουν ότι τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στην αυτοπεποίθηση και την επιτυχία τους».

Η Kaspersky Lab και το The Mix παροτρύνουν τη Generation Z να συμμετάσχει στον διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #AndOwningIt, καθώς και να αγοράσει ένα μπλουζάκι για να δείξει την υποστήριξή της.

Η Ilijana Vavan, Managing Director για την Ευρώπη στην Kaspersky Lab, δήλωσε: «Για πολλά χρόνια, η Kaspersky Lab βοήθησε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν την online ανασφάλεια και να παραμείνουν προστατευμένες από τις ψηφιακές απειλές. Τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους σε όλο τον κόσμο να μετατρέψουν τις ανασφάλειές τους σε δύναμη και να ξεπεράσουν τις πραγματικές τους ανησυχίες, καθώς προσπαθούν να ευημερήσουν σε μια ψηφιακή εποχή που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ άλλη γενιά. Φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να είναι επιτυχείς και ευτυχείς λόγω των συνθηκών που βρίσκονται εντός κι εκτός του ελέγχου τους. Αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο να βοηθήσει τη Generation Z να συνειδητοποιήσει ότι δημιουργεί μόνη της αυτά τα εμπόδια και είναι στο χέρι της να ξεπεράσει αυτές τις ανασφάλειες κάνοντάς τες κτήμα της».

Στο πλαίσιο της έρευνά της, η Kaspersky Lab παρακολούθησε 1.003 άτομα ηλικίας 13 έως 23 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ανακαλύψει περισσότερα για τις ανασφάλειες και τα άγχη τους. 

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Jimmy

Οι νέοι σήμερα ξέρουν ότι ό,τι και να διαλέξουν να ασχοληθούν επαγγελματικά είναι παροχυμένο, θα βρουν μπροστά τους χιλιάδες άλλους με διδακτορικά ανέργους ή υποαπασχολούμενους έτοιμους να "χτυπήσουν" κάποιο άνοιγμα νέας θέσης. Συνεπώς, κυνηγούν το περιστασιακό... Τώρα που πουλάω...

Generation of failures

Ισως και η χειροτερη γενια (ειδικα στην Ελλαδα) μεγαλωμενη μεσα στην παρακμη. Η μονη τους ασχολια ειναι τo Ιphone, οι καφετεριες, το facebook και πως να το παιξουν γκομενοι και γκομενες με υφακι χιλιων καρδιναλιων στους τριγυρω τους...

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Γαμώτο.. δε μου βγήκε καλή η selfie... Άντε τώρα να κάτσεις με ένα σωρό φίλτρα να τη διορθώσεις... Το άγχος μου θα χτυπήσει κόκκινο πάλι... Γαμώτο...

Φάνης

Οι νέοι βλέπουν τον θάνατο με τα μάτια τους. Κάθε μέρα. Ούτε οικογένεια ούτε φίλους, μόνο αγώνας για την δεξιά ή την αριστερή παράταξη ως σκλάβοι, αγώνας που διαλύει τα δεσμά της οικογένειας. Τα γερόντια δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ξεζούμισαν τον πλανήτη σε 100 χρόνια όσο ποτέ άλλοτε κανείς πριν από αυτούς.

Σοβαρα;

...η μισή Generation Z (νέοι ηλικίας μεταξύ 13 και 23 ετών) δήλωσαν ότι αισθάνονται περισσότερο ανήσυχοι για την εμφάνισή τους παρά για τη σταδιοδρομία τους, τα χρήματα, την τρομοκρατία και να πέσουν θύματα εκφοβισμού. Αυτα στο τι βλεπουν με τα ματια τους! Απο το πολυ λαϊκ και ντακφεϊς και σελφυ δεν σηκωνουν κεφαλι ουτε καν στο πεζοδρομιο! Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι ξοδεύουν επίσης έως και μισή ώρα για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο των ίδιων προτού τα αναρτήσουν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να δημιουργήσουν μια άψογη εικόνα. GET A LIFE NOT A SMARTPHONE! Οι νεοι δνε βελπουν οικογενεια και τιποτα, επειδη ακριβως εχουν κολσηει ολη την ωρα την μουρη τους σε μια οθονη κινητου, που το αγορασαν με τα λεφτα του μπαμπακα και κατασκευαστηκε στην Κινα, Βιετναμ, αλλου απο σκλαβους χωρις προστασια της υγειας του! Οι νεοι δεν εχουν δουλεψει σε ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ σημερα, τα γεροντια ομως πολεμησαν παντου, σε χαρακωματα και σε δρομους για καποια δικαιωματα! Α, επισης οι παλιοι ειχαν ονειρα, οχι...φεϊσμπουκ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ntomata

Νέα αμερικανική μελέτη αναδεικνύει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός λυκοπενίου και σιδήρου, κοινώς ντομάτας και κρέατος, να αφαιρεί τις αντικαρκινικές ιδιότητες του πρώτου, αφήνοντας τον οργανισμό απροστάτευτο

pills

Νεότερα στοιχεία συσχετίζουν τη λήψη πασίγνωστου φαρμάκου με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Τα οφέλη συνδέονται με τη μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας και την υψηλή δοσολογία

diabeteszygaria

Η απώλεια κιλών και η επακόλουθη διατήρηση του νέου βάρους συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2 από περιστατικά όπως οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα