Οι βιταμίνες A, B και D προστατεύουν την όρασή σας

vitamins

Πολύ σημαντική η συμμόρφωση σε ένα καθ’ ημέρα διαιτολόγιο 

Η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση έχουν συσχετιστεί θετικά με την παρουσία παθολογικών καταστάσεων που αφορούν την υγεία των ματιών, όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η ξηροφθαλμία, οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις του αμφιβληστροειδούς και ο καταρράκτης.

Έτσι, είναι πολύ σημαντική η συμμόρφωση σε ένα καθ’ ημέρα διαιτολόγιο που θα διατηρεί όλες τις βιολογικές παραμέτρους (τιμές γλυκόζης, λιπιδαιμικό προφίλ, πίεση) και το σωματικό βάρος εντός φυσιολογικών ορίων.

Περιορισμός

επιτραπέζιου άλατος, πλήρων γαλακτοκομικών και τυριών, τυποποιημένων τροφίμων, τηγανιτών και τσιγαριστών φαγητών, γλυκών, σφολιατοειδών, αναψυκτικών, κατανάλωσης αλκοόλ.

(Συστήνεται: η κατανάλωση κόκκινου κρέατος 1 φορά/εβδομάδα, οσπρίων και λαδερών 3-4 φορές/εβδομάδα, ψαριών 1-2 φορές/εβδομάδα)

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

santorini-krouz2

Επικαλείται έρευνα που έδειξε ότι οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με ό,τι θα περίμενε κανείς ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με αυτοκίνητα

21
diskokili

Η αρχική αιτία της δισκοκήλης είναι η εκφύλιση του δίσκου, που σχεδόν πάντα προηγείται- Με την πάροδο της ηλικίας, ο πηκτοειδής πυρήνας χάνει την περιεκτικότητα του σε νερό και παύει να λειτουργεί ως ασυμπίεστο κολλοειδές