Υπέρταση: Η αρχαία κινεζική πρακτική που ρίχνει την πίεση – Όλοι μπορούν να τη δοκιμάσουν

Υπέρταση: Η αρχαία κινεζική πρακτική που ρίχνει την πίεση – Όλοι μπορούν να τη δοκιμάσουν

Νέα έρευνα δείχνει έναν εύκολο δρόμο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την αποφυγή του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων - Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή προπόνηση

tai_chi_iStock-1704997598
Μια πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη από διακεκριμένα τριτοβάθμια δημόσια νοσοκομεία στην Κίνα, δείχνει ότι η εξάσκηση του tai chi, μιας παραδοσιακής κινεζικής άσκησης νου – σώματος που περιλαμβάνει αργές, ήπιες κινήσεις και ελεγχόμενη αναπνοή, μπορεί να «κρύβει» σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο JAMA Cardiology, υποδηλώνει ότι η ενσωμάτωση του tai chi στην εβδομαδιαία ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υπέρταση. Αυτή η επιστημονική εξέλιξη έχει σημαντική βαρύτητα, δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί πρόδρομο καρδιαγγειακής νόσου, της κύριας δηλαδή αιτίας θανάτου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η αντιμετώπιση της προ-υπέρτασης, που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης που δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια της υπέρτασης, είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της εμφάνισης υπέρτασης και συναφών καρδιαγγειακών παθήσεων. Η προ-υπέρταση ορίζεται, συγκεκριμένα, από συστολική αρτηριακή πίεση (SBP), που κυμαίνεται από 120 έως 139 mm Hg ή διαστολική αρτηριακή πίεση (DBP), που κυμαίνεται από 80 έως 89 mm Hg, επηρεάζοντας σημαντικό μέρος του ενήλικου πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης