Το «Δικαίωμα στη Λήθη» διεκδικούν οι πρώην καρκινοπαθείς

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» διεκδικούν οι πρώην καρκινοπαθείς

Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, οι επιζήσαντες και στη χώρα μας ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ξεχαστεί η νόσος και να αντιμετωπιστούν όπως όλοι από τις ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες 

mamapaidi_1064784917
Η Παγκόσμια ημέρα κατά του Kαρκίνου, που έχει καθιερωθεί την 4η Φεβρουαρίου, αποτελεί ευκαιρία να τονιστεί για ακόμα μια φορά η ανάγκη για πρόληψη, πρώιμη διάγνωση αλλά και θεραπεία της νόσου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο νοσούν 8.900 συνάνθρωποι μας από καρκίνο του πνεύμονα και άλλες 7.500 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Χάρη στην έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση αλλά και σύγχρονων μορφών θεραπείας που ακολουθούνται πια στην ογκολογική περίθαλψη, έχει επιτευχθεί αύξηση των ποσοστών της επιβίωσης. Εκείνοι λοιπόν που έδωσαν τη μάχη απέναντι στον καρκίνο με σθένος και αναδείχτηκαν τελικά νικητές, επιστρέφουν στην καθημερινότητα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη λήθη ώστε να αντιμετωπίζονται ως ίσοι απέναντι σε ίσους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης