Θα φάτε το χθεσινό ρύζι; Πώς θα αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Θα φάτε το χθεσινό ρύζι; Πώς θα αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Πόσο επικίνδυνα είναι τα μακαρόνια ή το ρύζι που έμειναν εκτός ψυγείου; Μπορεί η κατανάλωσή τους να οδηγήσει στον θάνατο όπως συνέβη σε μια οικογένεια το 2003; Οι ειδικοί απαντούν

woman_rice_2143736647
Τα μακαρόνια ή το ρύζι που καταναλώνονται μια μέρα μετά το μαγείρεμα έχουν περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στους New York Times και έφερε στο επίκεντρο το ανθεκτικό άμυλο, τη μορφή που παίρνει το άμυλο των παραπάνω τροφών μετά την ψύξη τους και το οποίο συνδέεται με χαμηλότερες τιμές σακχάρου στο αίμα, καλύτερη υγεία του εντέρου και μειωμένο κίνδυνο για ορισμένους τύπους καρκίνου.

Η «ψύξη» είναι η λέξη-κλειδί, καθώς το άρθρο επισημαίνει τη συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο. Στον αντίποδα, το ρύζι ή τα μακαρόνια που έμειναν να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας και ξεχάστηκαν εκεί ολόκληρο το βράδυ, μάλλον σε μπελάδες θα μας βάλουν. Ο ένοχος φέρει το όνομα Bacillus cereus.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης