Μακροζωία: Έρευνα αποκαλύπτει το «κλειδί» μιας καινοτόμου αντιγηραντικής θεραπείας

Μακροζωία: Έρευνα αποκαλύπτει το «κλειδί» μιας καινοτόμου αντιγηραντικής θεραπείας

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Exeter ανακάλυψε τον τρόπο να παραμένουμε νέοι και υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

antiaging_woman-768x432
Ο χρόνος περνά, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα στο σώμα και τον οργανισμό μας. Και ποιος δεν θα ήθελε να δείχνει για πάντα νέος; Ή να είναι τόσο δυνατός και δραστήριος όσο στα νιάτα του; Ένα τέτοιο ενδεχόμενο έμοιαζε έως τώρα ουτοπικό, όμως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Exeter υποστηρίζουν ότι ίσως μπορεί, στο άμεσο μέλλον, να μετατραπεί σε ένα ρεαλιστικό σενάριο. Στη σχετική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, αναφέρεται ότι η χορήγηση φαρμάκων που εμπεριέχουν μια μικρή ποσότητα υδρόθειου (H2S) και στοχεύουν απευθείας στο εσωτερικό των κυττάρων ίσως αποδειχθεί μια καινοτόμος μέθοδος αντιγήρανσης.

Διεξάγοντας πειράματα σε σκουλήκια, η ομάδα διαπίστωσε ότι, στοχεύοντας τα κυτταρικά μιτοχόνδρια με μικρές δόσεις υδρόθειου, μέσω της χρήσης ενός μορίου που ονομάζεται AP39, μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την υγεία και τη δραστηριότητα των σκουληκιών καθώς αυτά μεγάλωναν. Η ανακάλυψη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μιτοχόνδρια ονομάζονται αλλιώς και «δύναμη», καθώς είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης