Αντίσταση στα αντιβιοτικά: Η ουσία που καταπολεμά τα ανθεκτικά βακτήρια – Και την ελονοσία

Αντίσταση στα αντιβιοτικά: Η ουσία που καταπολεμά τα ανθεκτικά βακτήρια – Και την ελονοσία

Διερευνώντας ουσίες αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακάλυψαν μια ουσία με διπλή δράση: αποτελεσματικό αντιβιοτικό και παράλληλα ανθελονοσιακό φάρμακο - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα

koynoupia_2161884849
Στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας για την αναχαίτιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, μια ερευνητική ομάδα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανέπτυξε μια ουσία, την αρσινοθρισίνη (AST), με στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, μεταξύ των οποίων το E. coli και τα μυκοβακτήρια, που προκαλούν φυματίωση. Ταυτόχρονα, όμως, οι μελετητές του Ιατρικού Κολλεγίου Herbert Wertheim έκαναν και μία ακόμη σημαντική διαπίστωση: Το πρώτο γνωστό φυσικό αντιβιοτικό που περιέχει αρσενικό είναι επίσης ικανό να ανακόψει τη μετάδοση μιας θανατηφόρας ασθένειας, της ελονοσίας. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Microorganisms.

Η ελονοσία μεταδίδεται αποκλειστικά μέσω των κουνουπιών. Όπως εξηγεί ο δρ. Jun Li, αναπληρωτής καθηγητής βιολογικών επιστημών και ερευνητής του Ινστιτούτου Biomolecular Sciences, όταν ένα κουνούπι τσιμπάει ένα μολυσμένο άτομο, τα παράσιτα στο αίμα μολύνουν το κουνούπι. Δέκα ημέρες αργότερα, εάν το μολυσμένο κουνούπι τσιμπήσει ένα υγιές άτομο, του μεταδίδει την ασθένεια, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταγράφει 240 εκατομμύρια νέα κρούσματα κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης