Φάρμακα: Πως θα εξασφαλιστεί η επάρκεια – Τι συντηρεί τις χρόνιες ελλείψεις

Φάρμακα: Πως θα εξασφαλιστεί η επάρκεια – Τι συντηρεί τις χρόνιες ελλείψεις

Μέσα στην πενταετία 2019-2023 οι ελληνικές βιομηχανίες ολοκλήρωσαν ήδη (ή ολοκληρώνουν) επενδύσεις, 415 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και 409 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη

230117195417_ELPEN_KERATEA_production1
Σε συστράτευση με την Κυβέρνηση βρίσκεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, εντείνοντας τις επενδύσεις της για την παραγωγή σκευασμάτων εξασφαλίζοντας επάρκεια για τη χώρα. Την ίδια στιγμή όμως διαπιστώνεται σημαντική επιβάρυνση των εταιρειών με rebate και clawback, γεγονός που λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών φαρμάκων στη χώρα, που θα μείωναν και το φαινόμενο των ελλείψεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου εργοστασίου της φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ, μέσα στην πενταετία 2019-2023 οι ελληνικές βιομηχανίες ολοκλήρωσαν ήδη (ή ολοκληρώνουν) επενδύσεις, 415 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και 409 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης