Αυτισμός και ανορεξία: Τι κοινό έχουν οι δύο διαταραχές

Αυτισμός και ανορεξία: Τι κοινό έχουν οι δύο διαταραχές

Αρκετά χαρακτηριστικά του φάσματος του αυτισμού φαίνεται ότι έχουν τα άτομα με νευρική ανορεξία - Δείτε σε ποια σημεία αλληλοεπικαλύπτονται οι δύο διαταραχές

221209173359_anorexia_shutter
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι ερευνητές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την αλληλεπικάλυψη μεταξύ ανορεξίας και διαταραχών του φάσματος του αυτισμού. Πρόσφατη μελέτη του 2022 διερεύνησε σε βάθος την αλληλεπικάλυψη μεταξύ νευρικής ανορεξίας και αυτιστικών χαρακτηριστικών. Η κλινική σύμβουλος σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές Morgan Blair, σε άρθρο της στο Psychology Today διερευνά αυτή την αλληλεπικάλυψη ανάμεσα στις δύο διταραχές.

Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε τα επίπεδα του φλοιού των ατόμων με ανορεξία που υποσιτίζονταν και εκείνων που είχαν αποκαταστήσει το βάρος τους και στη συνέχεια εξέτασε τα αναφερόμενα επίπεδα αυτιστικών χαρακτηριστικών μεταξύ αυτών των ομάδων. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο επίπεδο των αυτιστικών χαρακτηριστικών για τα άτομα που είχαν αποκαταστήσει το βάρος τους σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν αποκαταστήσει το βάρος τους. Συμπερασματικά, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η αλληλεπικάλυψη μεταξύ ανορεξίας και αυτισμού οφείλεται σε παρόμοιους διανοητικούς τύπους και όχι στην ίδια τη διατροφική διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης