Οι ήχοι της φύσης που μειώνουν την ανησυχία και τις παράλογες σκέψεις

Οι ήχοι της φύσης που μειώνουν την ανησυχία και τις παράλογες σκέψεις

Σε ένα γνώριμο συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές, που υποστηρίζουν τα οφέλη της επαφής με το φυσικό περιβάλλον στην ψυχική υγεία. Ποιος ήχος κάνει καλό στην ψυχή μας; Ανακαλύψτε το εδώ!

221014124750_birdsong
Οι άνθρωποι που ζουν στις μεγαλουπόλεις καμιά φορά αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει τους κατοίκους των επαρχιών να μοιάζουν πιο χαρούμενοι. Το φυσικό τοπίο, οι πιο αργοί ρυθμοί, οι διαπροσωπικές σχέσεις ή ένας συνδυασμός απ’ όλα αυτά;

Οι κάτοικοι των πόλεων είναι συνηθισμένοι να τρέχουν, αντικρίζοντας γύρω τους ψηλά, γκρίζα κτήρια, υπό τους ήχους της πληθώρας αυτοκινήτων, κόρνας και πολλούς άλλους, αντίστοιχα δυσάρεστους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκεί ακριβώς εντοπίζεται και η διαφορά στην ψυχική υγεία. Ειδικότερα, μελετητές από το Ινστιτούτο Max Planck για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη και το Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf (UKE) μελέτησαν τη δυνητική επίδραση που έχουν διάφοροι ήχοι στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, εντοπίζοντας τελικά έναν ιδιαίτερο ήχο, που μπορεί να κάνει τη θετική διαφορά. Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στο Scientific Reports.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης