Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ο ύπουλος παράγοντας που μεγαλώνει τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ο ύπουλος παράγοντας που μεγαλώνει τον κίνδυνο

Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του παχέος εντέρου η παχυσαρκία εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισή του, ακόμη και αν στο μεταξύ έχει σημειωθεί απώλεια βάρους, όπως ακριβώς το κάπνισμα εξακολουθεί να απειλεί τους πνεύμονες ακόμη και μετά τη διακοπή του σύμφωνα με νέα έρευνα

220318181624_colon2
Το υπερβάλλον βάρος και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου με τον κίνδυνο να αυξάνεται όσο περισσότερο κάποιος διατηρεί το αυξημένο βάρος και να συνεχίζεται ακόμη και όταν σημειωθεί απώλεια βάρους σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για τους ερευνητές από το γερμανικό αντικαρκινικό ερευνητικό κέντρο στη Χαιδελβέργη, το υπερβάλλον βάρος αυξάνει σταδιακά τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, με τον ίδιο τρόπο που το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.

Ο συ-συγγραφέας της μελέτης δρ Michael Hoffmeister ήταν αυτός που σύγκρινε το αυξημένο βάρος με το κάπνισμα, καθώς θεωρείται απειλητικό για τη ζωή ακόμη και αν αργότερα μεταβληθούν οι συνήθειες π.χ. παρατηρηθεί απώλεια βάρους ή διακοπή του καπνίσματος.

Η σύνδεση ανάμεσα στην υπερβαρία και τον καρκίνο του παχέος εντέρου μάλλον είναι πιο ισχυρή από ότι πίστευαν οι ερευνητές μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην JAMA Oncology και βασίστηκαν στα ιατρικά αρχεία 10.000 συμμετεχόντων εκ των οποίων οι 5.600 νόσησαν με καρκίνο του παχέος εντέρου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης