Διάθεση: Γιατί είναι τόσο πεσμένη μετά τα Χριστούγεννα – Πώς θα την ανεβάσουμε

Διάθεση: Γιατί είναι τόσο πεσμένη μετά τα Χριστούγεννα – Πώς θα την ανεβάσουμε

Εάν μετά τα Χριστούγεννα η διάθεσή σας έχει πάρει την κάτω βόλτα, μην αισθάνεστε και τόσο άσχημα. Πολλοί άνθρωποι είναι κακοδιάθετοι μετά τις γιορτές και υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό

211228144034_sad_christmas
Παρά το εορταστικό κλίμα και τη χαρά των ημερών πολλοί άνθρωποι νιώθουν κακοδιάθετοι και πεσμένοι λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η ψυχολόγος Jolanta Burke λέκτορας του Τμήματος Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου RCSI (Royal College of Surgeons in Ireland) σε άρθρο της στο The Conversation προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που πολλοί από εμάς είναι κακοδιάθετοι μετά τις γιορτές.

Λέγοντας κακή διάθεση εννοείται ένα συχνά παροδικό ή λίγο πιο επίμονο συναίσθημα κενού, απελπισίας και περιπλάνησης χωρίς σκοπό. Η παροδικά κακή διάθεση συνήθως υποχωρεί μόνη της. Όταν όμως τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν επιμένουν για εβδομάδες ή και μήνες, τότε αν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη.

Μια εξήγηση για αυτό το συναίσθημα σύμφωνα με την δρ Burke σχετίζεται με την στοχοθεσία. Όσο υπάρχουν στόχοι, λόγου χάρη όταν ο στόχος είναι η αναμονή των Χριστουγέννων με όλες τις προετοιμασίες και δραστηριότητες που αυτή συνεπάγεται, τότε τα θετικά συναισθήματα όπως ο ενθουσιασμός και η χαρά απογειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης