Το ενοχλητικό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί έναν στους επτά Ευρωπαίους

Το ενοχλητικό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί έναν στους επτά Ευρωπαίους

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, διαπίστωσε ότι οι εμβοές αποτελούν ήδη σημαντικό πρόβλημα υγείας για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, το οποίο, μάλιστα, αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια

211104213222_akoi-hear-emvoes-1280x720
Νέα έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Nottingham βρήκε ότι ένας στους επτά Ευρωπαίους υποφέρουν από εμβοές και ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά την επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι 65 εκατομμύρια Ευρωπαίοι παρουσιάζουν εμβοές, 26 εκατομμύρια εμβοές που τους προκαλούν ενόχληση και τέσσερα εκατομμύρια εμβοές που διαταράσσουν σοβαρά την ποιότητα ζωής τους.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Regional Health—Europe, είναι η πρώτη που εξετάζει την επικράτηση των εμβοών στον πληθυσμών 12 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμβοές έχει κάποιος όταν αισθάνεται ένα «κουδούνισμα» ή άλλους ήχους στο ένα ή και τα δύο αυτιά του. Η πάθηση μπορεί να είναι μέτρια ή σοβαρή και στην πιο ενοχλητική της μορφή μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική υγεία και την κοινωνική ευεξία του ασθενούς. Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία ή εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για τις εμβοές, αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές που βοηθούν στη διαχείριση της πάθησης, ενώ και η τελευταία φαρμακευτική έρευνα είναι ελπιδοφόρα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την επικράτηση των εμβοών στις διάφορες χώρες, αλλά τα προηγούμενα δεδομένα ήταν δύσκολο να συγκριθούν μεταξύ των χωρών επειδή οι μετρήσεις γίνονταν συνήθως με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός αυτής της μελέτης, λοιπόν, ήταν να αναφέρει μια μεμονωμένη ευρωπαϊκή εκτίμηση για τη συχνότητα των εμβοών και να διερευνήσει την επίδραση των ατομικών και εθνικού επιπέδου χαρακτηριστικών στην επικράτησή τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης