Κορωνοϊός – Σοβαρά ασθενείς: Τα φάρμακα που βοηθούν – Οι σωστές δόσεις

Κορωνοϊός – Σοβαρά ασθενείς: Τα φάρμακα που βοηθούν – Οι σωστές δόσεις

Καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες, νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι η χρήση κορτικοστεροειδών σε ανθρώπους που νοσούν σοβαρά από COVID-19 θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε μεγαλύτερες δόσεις – Τι δείχνουν τα στοιχεία

211022164910_covid-1280x720
Μια μεγάλη διεθνής μελέτη σε νοσηλευόμενους ασθενείς με σοβαρή COVID-19 έδειξε ότι παρόλο που η υψηλότερη δόση στεροειδών δεν μείωσε σημαντικά τη θνησιμότητα, παρατηρήθηκε μια τάση για όφελος χωρίς περαιτέρω παρενέργειες.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association, συγκρίθηκε η κλασική δοσολογία 6mg του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη με τα 12mg σε ασθενείς που χρειάζονταν μεγαλύτερη υποστήριξη για να διατηρήσουν τα επίπεδα του οξυγόνου τους. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη δοκιμή για την COVID-19 που αναφέρεται στη μακροπρόθεσμη θνησιμότητα και μία από τις ελάχιστες «τυφλές» δοκιμές που έχουν διεξαχθεί επί του θέματος.

Παρόλο που προηγούμενες μελέτες υπέδειξαν ότι οι υψηλότερες δόσεις δεξαμεθαζόνης μπορεί να ωφελούν τους ασθενείς με πιο σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό, έχουν υπάρξει ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης