Ο αφανής προστάτης της άμυνας του οργανισμού – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

Ο αφανής προστάτης της άμυνας του οργανισμού – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τους αόρατους στο γυμνό ματι μικροοργανισμούς στον αέρα που μας περιβάλλει και αναπνέουμε. Τα μυστικά τους όμως σταδιακά αποκαλύπτονται, ενώ τα οφέλη τους στην υγεία εντυπωσιάζουν. Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι ιδιαίτερα ευνοημένοι είναι όσοι βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος!

210506163957_girls_park_green
Χρόνια τώρα, σειρά μελετών έχουν αναδείξει το τεράστιο πλήθος «αόρατων» συμμάχων που περιβάλλουν τον άνθρωπο και δρουν ευεργετικά στη θωράκιση της υγείας του. Στον αέρα και γύρω μας, εξηγούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Πανεπιστήμιο Φλίντερς στην πρόσφατη μελέτη τους για τη συμβολή της φύσης και της βιοποικιλότητας στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, συνυπάρχει ένας μικρόκοσμος ζωντανών μικροοργανισμών από βακτήρια, μύκητες και άλγες έως πρωτόζωα, ιοί και γυρεόκοκκοι.

Η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πώς αυτοί οι μικροοργανισμοί φτάνουν στον οργανισμό μας καθώς και παράγοντες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης