Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Τα «αθώα» ποτά που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο
Αγαπημένα ποτά όλων και ιδίως των νέων, τα σακχαρούχα ποτά όπως αναψυκτικά και συσκευασμένοι χυμοί φαίνεται πως αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία
Μάριος Οικονόμου
Επικίνδυνα αποδεικνύονται τα σακχαρούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά για τις γυναίκες καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα με επικεφαλής ερευνητές από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, η συχνή κατανάλωσή τους κατά την εφηβεία (13-18 ετών) αλλά και την ενήλικη ζωή αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου πριν την ηλικία των 50 ετών.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Gut παρέχει σημαντικές νέες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο που καταγράφει αυξητικές τάσεις σε νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών, χρήσιμες για τη δημόσια υγεία και τις πολιτικές που πρέπει να χαραχθούν προς μείωση της κατανάλωσης σακχάρων από τον πληθυσμό.
Ειδικότερα, μόλις 237 ml την ημέρα (για την ακρίβεια 236,5) σχετίστηκαν με αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία κατά 16%, ενώ διπλάσιες ή παραπάνω ήταν οι πιθανότητες από μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση συγκριτικά με γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερα από 237 ml.
Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο κλάδο με θετικούς δείκτες ανάπτυξης και πλέον προχωρά στην υλοποίηση ενός ισχυρού πλάνου επενδύσεων
Μέσω του NBG Business Seeds, η Τράπεζα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, σε κάθε βήμα, προσφέροντας όχι μόνο χρηματοδότηση, αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη, εργαλεία και δικτύωση.