Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Τα «αθώα» ποτά που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Τα «αθώα» ποτά που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο

Αγαπημένα ποτά όλων και ιδίως των νέων, τα σακχαρούχα ποτά όπως αναψυκτικά και συσκευασμένοι χυμοί φαίνεται πως αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία

210507154423_woman_soda_poto
Επικίνδυνα αποδεικνύονται τα σακχαρούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά για τις γυναίκες καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα με επικεφαλής ερευνητές από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, η συχνή κατανάλωσή τους κατά την εφηβεία (13-18 ετών) αλλά και την ενήλικη ζωή αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου πριν την ηλικία των 50 ετών.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Gut παρέχει σημαντικές νέες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο που καταγράφει αυξητικές τάσεις σε νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών, χρήσιμες για τη δημόσια υγεία και τις πολιτικές που πρέπει να χαραχθούν προς μείωση της κατανάλωσης σακχάρων από τον πληθυσμό.

Ειδικότερα, μόλις 237 ml την ημέρα (για την ακρίβεια 236,5) σχετίστηκαν με αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία κατά 16%, ενώ διπλάσιες ή παραπάνω ήταν οι πιθανότητες από μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση συγκριτικά με γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερα από 237 ml.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης