Η συχνή διαταραχή που ταλαιπωρεί έναν στους τρεις άνω των 65 – Πώς αντιμετωπίζεται

Η συχνή διαταραχή που ταλαιπωρεί έναν στους τρεις άνω των 65 – Πώς αντιμετωπίζεται

Οι εμβοές αποτελούν μια πολύ συνήθη ωτολογική διαταραχή από τις οποίες πάσχει περίπου το 30% του γενικού πληθυσμού άνω των 65 ετών. Ο κύριος Ηλίας Μούτσιος, Διευθυντής Παθολόγος στο Metropolitan Hospital αναλύει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τα αίτια πρόκλησης των εμβοών και την αντιμετώπισή τους

210409113936_emvoes
Οι εμβοές (βουητά) είναι θόρυβοι (κουδούνισμα, βούισμα, σφύριγμα) στα αυτιά ή στο κεφάλι ενός ατόμου, χωρίς να υπάρχει εξωτερική πηγή που να παράγει αυτόν τον θόρυβο. Το 17% του γενικού πληθυσμού εμφανίζει εμβοές. Περίπου το 30% του γενικού πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από εμβοές.
Οι εμβοές αποτελούν μια πολύ συνήθη ωτολογική διαταραχή, εντούτοις είναι ένα φαινόμενο ελάχιστα κατανοητό για το οποίο υπάρχουν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Τύποι εμβοών

Υπάρχουν δύο τύποι εμβοών:
• Υποκειμενικές εμβοές: Είναι ήχοι που μπορεί να ακουστούν μόνο από τον ασθενή. Είναι ο πιο κοινός τύπος των εμβοών και συνήθως συνδέεται με προβλήματα που επηρεάζουν το σύστημα της ακοής.
• Αντικειμενικές εμβοές: Είναι ήχοι που μπορούν να ακουστούν από τον ασθενή ή τον ιατρό όταν αυτός τοποθετεί το στηθοσκόπιο κοντά στο αυτί του ασθενούς. Αυτό το είδος είναι λιγότερο συχνό και συνήθως προκαλείται από ένα φυσικό πρόβλημα που παράγει ήχο μέσα ή κοντά στο αυτί.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης