Κορωνοϊός: Πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται – Τι σημαίνει αυτό για το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται – Τι σημαίνει αυτό για το εμβόλιο

Η βραδεία πορεία μετάλλαξης του ιού SARS-Cov-2 αποτελεί το θετικό στοιχείο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς βοηθά τους επιστήμονες να δημιουργήσουν πιο εύκολα και γρήγορα ένα καθολικό και αποτελεσματικό εμβόλιο

200428221315_7-covid-1280x731
Με την πάροδο του χρόνου οι ιοί εξελίσσονται και υφιστανται γενετικές αλλαγές ή μεταλλάξεις, προκειμένου να επιβιώσουν. Κάποιοι από αυτούς παράγουν πολλές διαφοροποιήσεις, ενώ άλλοι λιγότερες. Ευτυχώς, ο SARS-CoV-2, ο καινούργιος κορωνοϊός που προκαλεί τη νόσο COVID-19, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, πράγμα πολύ θετικό για τους επιστήμονες που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για να τον εξοντώσουν.

«Ο ιός είχε παρουσίασε πολύ λίγες γενετικές αλλαγές από την εμφάνισή του στα τέλη του 2019. Ο σχεδιασμός εμβολίων και θεραπευτικών επιλογών για ένα μεμονωμένο στέλεχος είναι πολύ πιο απλός από έναν ιό που αλλάζει συνεχώς», αναφέρει ο Peter Thielen, μοριακός βιολόγος στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, ακολουθεί την αλληλουχία του ιικού γονιδιώματος για να κατανοήσει καλύτερη τη μορφή του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης