Ουκρανική Εκκλησία: Εορτασμοί για τον ένα χρόνο από τη χορήγηση Αυτοκεφαλίας

Ουκρανική Εκκλησία: Εορτασμοί για τον ένα χρόνο από τη χορήγηση Αυτοκεφαλίας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ – Πριν ένα χρόνο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο χορήγησε αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία

ucrania_church
Με μία λαμπρή τελετή, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος, γιόρτασε σήμερα τον έναν χρόνο τη χορήγηση της Αυτοκεφαλίας, στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν σήμερα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, προκειμένου να παραβρεθούν στην συμπλήρωση τους ενός έτους από της χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στην λειτουργία παρέστη αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ εκπροσωπήθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, και η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω μηνύματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και τον ουκρανικό λαό:

«Είμαστε κοντά σας. Είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας, αδελφοί της Ουκρανίας. Έχετε την Εκκλησία της Ουκρανίας, που είναι το δώρο μας για εσάς. Για να ζει αυτός ο ευλογημένος λαός μέσα στο τίμιο κράτος του, με τη γλώσσα του, τις παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του. Να ζει, λέγω, το θαύμα που ονομάζεται Ορθόδοξη Εκκλησία». Για να μεταφέρει μήνυμα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη«μητρική στοργή της Μεγάλης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως».

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας αναφέρθηκε επίσης στο λαό της Ουκρανίας χαρακτηρίζοντας τον ως «πνευματικώς μεγάλο νικητή» τονίζοντας ότι η νίκη του Χριστού είναι πνευματική και όχι κοσμική. 

Εορτασμοί - Ουκρανία


IMG_5549_2
Κλείσιμο


IMG_5556
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης