Η Ρωσική Εκκλησία απειλεί ότι θα «κόψει δεσμούς» με την Εκκλησία της Ελλάδας για το Ουκρανικό

rwsiki_ekklisia

Η Εκκλησία της Ρωσίας αποφάσισε ότι, όταν ο Αρχιεπίσκοπος μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Κιέβου, θα διακοπεί η ευχαριστιακή κοινωνία και η μνημόνευση – Μπλόκο και σε προσκυνητές – Στραμμένα τα βλέμματα στο αυριανό συλλείτουργο Βαρθολομαίου με τον Ιερώνυμο

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία συνεδρίαζε στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η Εκκλησία της Ρωσίας αποφάσισε ότι όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημονεύσει την εκκλησία της Ουκρανίας θα διακοπεί η ευχαριστιακή κοινωνία και η μνημόνευση από τα Δίπτυχα.

Σταματά η ευλογία για προσκυνηματικές εκδρομές Μητροπόλεων 

Το ανακοινωθέν αναφέρει: «Κατόπιν τούτων διακόπτουμε προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία με όσους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δέχθηκαν ή δεχθούν σε τέτοια κοινωνία εκπροσώπους των ουκρανικών μη κανονικών σχισματικών κοινοτήτων. Επίσης δεν δίνουμε την ευλογία μας για προσκυνηματικές εκδρομές σε επαρχίες, οι οποίες ποιμαίνονται από τους ἐν λόγῳ ιεράρχες.

Οι σχετικές πληροφορίες θα κοινοποιηθούν ευρέως στους προσκυνηματικούς και τουριστικούς οργανισμούς των χωρών, που αποτελούν τον κανονικό χώρο της καθ΄ ημάς Εκκλησίας.

Εκτιμούμε την προσευχητική κοινωνία με τους αδελφούς μας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και θα κρατήσουμε με αυτήν ζωντανή, κανονική και ευχαριστιακή σχέση μέσω όλων των ιεραρχών και ποιμένων, οι οποίοι ήδη τάχθηκαν και θα ταχθούν στο περαιτέρω κατά της αναγνωρίσεως του ουκρανικού σχίσματος, μέσω όσων δεν θα μολυνθούν με συλλείτουργα με σχισματικούς ψευδο-ιεράρχες, αλλά θα αποτελέσουν παραδείγματα της χριστιανικής ανδρείας και σταθερής εμμονής στην αλήθεια του Χριστού».

«Μπλόκο» στον Ιερώνυμο εάν μνημονεύσει Μητροπολίτη της Ουκρανικής Εκκλησίας

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας εξουσιοδοτεί τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο να διακόψει το μνημόσυνο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου σε περίπτωση καθ’ ην ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχίσει να μνημονεύει στις θείες ακολουθίες αρχηγό μιας εκ των ουκρανικών σχισματικών παρατάξεων ή αναλάβει άλλες πρωτοβουλίες, που θα επιμαρτυρούν την γενομένη από αυτόν αναγνώριση του ουκρανικού εκκλησιαστικού σχίσματος.

Και τονίζεται: «Λύπη προκαλεί ότι την ανάγκη εσπευσμένης και μονομερούς αναγνωρίσεως της αντικανονικής σχισματικής κοινότητας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την αιτιολογεί με σειρά εσφαλμένων και ψευδών επιχειρημάτων, τα οποία κατ’ επανάληψιν είχαν αναιρεθεί όχι μόνο από ιεράρχες, επιστήμονες και θεολόγους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά και από αρκετούς επιφανείς αρχιερείς, ιερείς και θεολόγους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας εξουσιοδοτεί τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο να διακόψει το μνημόσυνο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου σε περίπτωση καθ’ην ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχίσει να μνημονεύει στις θείες ακολουθίες αρχηγό μιας εκ των ουκρανικών σχισματικών παρατάξεων ή αναλάβει άλλες πρωτοβουλίες, που θα επιμαρτυρούν την γενομένη από αυτόν αναγνώριση του ουκρανικού εκκλησιαστικού σχίσματος».

Τα βλέμματα στραμμένα στο συλλείτουργο Βαρθολομαίου – Ιερώνυμου

Αύριο πάντως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος έχει δεχθεί βολές από την Μόσχα φτάνει στη Θεσσαλονίκη όπου θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αν για πρώτη φορά θα μνημονευτεί ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Άγιο Όρος , όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη από 19 έως 22 Οκτωβρίου. Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης,προερχόμενος από την Θεσσαλονίκη, θα αφιχθεί στην Ι. Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του, και θα επισκεφθεί τις Καρυές, αλλά και Ι. Μονές και Σκήτες.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ZZ

30 Σεπτεμβρίου 2013 Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ενώνει περισσότερους από τους μισούς από όλους τους ορθόδοξους πιστούς στον κόσμο Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής ερευνητικής ομάδας The Pew Research Center, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον κόσμο αριθμούν 260 εκατομμύρια 380 χιλιάδες άτομα. Στη λίστα των δέκα χωρών με τον μεγαλύτερο ορθόδοξο πληθυσμό, κατονομάζονται η Ρωσία, η Αιθιοπία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, η Αίγυπτος και η Γεωργία. Τρεις χώρες από τη λίστα - Ρωσία (101 εκατομμύρια 405.000 ορθόδοξοι κάτοικοι), Ουκρανία (34 εκατομμύρια 850.000 ορθόδοξοι) και Λευκορωσία (5 εκατομμύρια 900.000 ορθόδοξοι) - περιλαμβάνονται στο κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο ορθόδοξος πληθυσμός αυτών των κρατών αποτελεί το 54,7% του αριθμού των Ορθοδόξων πιστών ανά τον κόσμο. Συνολικά, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τροφοδοτεί τους ορθόδοξους κατοίκους 14 κρατών. Εκτός από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τη Μολδαβία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Επιπλέον, οι κοινότητες του Πατριαρχείου Μόσχας υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου όπου ζει η Ρωσόφωνη διασπορά

selena

Το εκκλησιαστικό δίκαιο είναι με το μέρος του Πατριαρχείου Μόσχας. Σε ότι αφορά την δική μας εκκλησία , έχει γίνει συνοδικό πραξικόπημα σε βάρος του αρχιεπισκόπου.Τον έχουν μπλέξει άσχημα και θέλουν να του φορτώσουν την ευθύνη της προδοσίας. Γιατί για προδοσία πρόκειται σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος.Η αναγνώριση της ψευτο-αυτοκεφαλίας δεν υποβιβάζει μόνο τον θεσμό του αρχιεπισκόπου , αλλά ανοίγει και την κερκόπορτα της Ελληνικής Εκκλησίας στις ορέξεις του Κων/πόλεως , με την δημιουργία κακού προηγούμενου . Το ουκρανικό ζήτημα αν δεν χειριστεί σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες του δικαίου θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για την Εκκλησία της Ελλάδος και θα γίνει η κερκόπορτά της. Ο Ελληνικός λαός επειδή τιμά τους αγωνιστές του έθνους του για την ανεξαρτησία της πατρίδας θα πρέπει να γνωρίζει τα ονοματεπώνυμα όσων ανοίξουν την κερκόπορτα (ψήφο με ονοματεπώνυμο) . Ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να αναλογιστεί τους αγώνες των προκατόχων του για την εκκλησία , τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που έδωσαν το αίμα τους, και να μην προχωρήσει σε αναγνώριση μιας ψευτο-αυτοκεφαλίας. Είναι προτιμώτερο να παραιτηθεί , παρά να αμαυρώσει την τιμή , το όνομά του και την μέχρι τώρα καλή του πορεία. Επίσης θα πρέπει να ξέρει ότι μετά την προδοσία και το άνοιγμα της κερκόπορτας κανένας δεν θα τον υποστηρίξει , ούτε αυτόν ούτε την Εκκλησία . Η απομόνωση είναι σίγουρη. Πρώτα να ελευθερωθεί η Εκκλησία από το περιορισμένο αυτοκέφαλο καθεστώς της .Με ενέργειες μη νόμιμες με το εκκλησιαστικό δίκαιο δεν χτυπιέται το Πατριαρχείο Μόσχας , η ενότητα της Ορθοδοξίας , αλλά πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος.

Outsider

Για πες μας κ. Γκόμεζ, σε τι ακριβώς επικαλεισαι το εκκλησιαστικό δίκαιο, ποιες είναι οι μη σύννομες ενέργειες που λες και πού ακριβώς έχει δίκιο η Μόσχα. Για να ξέρουμε τι λέμε και να μην φλυαρουμε απλώς για εντυπώσεις. Όσον αφορά την απομόνωση, είναι προφανές ότι η εκκλησία της Μόσχας οδεύσει προς την απομόνωση και γι'αυτό δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξη με την εκκλησία της Ελλάδος.

bob

Να στείλει προσκυνητές στα τζαμιά της Τουρκίας, που έχετε πλέον φιλικές σχέσεις

...

Έτσι για να ξέρουμε, μόνο το 15% των Ρώσων δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και σίγουρα αυτοί που ακολουθούν τα τυπικά ίσως είναι το 10% αυτού του ποσοστού! Το υπόλοιπο είναι άθεοι, μουσουλμάνοι και λοιποί καθότι η Ρωσία καλύπτει και περιοχές με διαφορετικά θρησκεύματα. Ο μόνος λόγος που προωθεί η Ρωσία το Ορθόδοξο προφίλ της είναι για να ασκεί επιρροή και ίσως για να υποκλέψει περιοχές στους Αγίους Τόπους ή με συνεργασία με την Τουρκία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Στα φρύδια μας Ρώσοι ανθέλληνες.

Ο Θεός πιάστηκε στον ύπνο;

Τι γίνεται εδώ;

Άγις

Ουαί υμίν ...Ιερείς, Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί! Ότι τοις πιστοίς, (στις θεούσες) ως επίσκοποι μετερχόμενοι το εις το Όνομά Μου Σχήμα σας, παριστάνετε τους ... "Αγίους", έσωθεν δε και εν τοις πράγμασιν, εν ημέρα και νυκτί, μεθοδεύετε πως θα εξυπηρετήσετε ΥΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, άτινα εισί ΕΡΓΑ του Διαβόλου και των αγγέλων αυτού!__Πως φύγετε εν Ημέρα της Κρίσεως την οδόν προς το Βασίλειον τούτου, ένθα εστί ο βρυχηθμός και ο τριγμός και ο οδυρμός των οδόντων;

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Αλήθεια κ. Κύριλλε, εγκάθετε του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στην Εκκλησία ΕΣΥ δεν ξέρεις ότι οι S 400 στοχεύουν τα αεροπλάνα μας, τα νησιά μας και τη γη μας? Τι θέλεις να μας πεις ότι είσαι άλλο πράγμα εσύ και άλλο ο Πούτιν? Εσύ είσαι ο Πούτιν στην Εκκλησία ... Για την ταμπακιέρα θα μας πεις κάτι? Πότε σου εδόθη η Ουκρανία και κάνεις κουμάντο και φωνάζεις και ουρλιάζεις ότι σε αδικούν? ΓΙΑΤΙ δεν μνημονεύει τον Πατριάρχη ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ο 'Κιέβου' ΟΝΟφριος?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης