Διαμαρτυρία μαθητών στη Ρουμανία: «Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ζήσω»

Διαμαρτυρία μαθητών στη Ρουμανία: «Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ζήσω»

Πορεία για τα δύο κορίτσια που δολοφονήθηκαν από τον 65χρονο πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές

000_1J580T
Μαίνεται ο κινωνικός και πολιτικός αναβρασμός στη Ρουμανία. «Εμπρός, 112! Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ζήσω», «Στο Καρακάλ, η Ρουμανία απέτυχε», «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ, θα μπορούσες να ήσουν εσύ», «Δεν είμαστε μια γενιά χωρίς μέλλον, είμαστε μια γενιά που θα παλέψουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους». Αυτα και άλλα πολλά μηνύματα έγραψαν, σε πλακάτ, 100 περίπου μαθητές κατά τη διαδήλωση που οργάνωσαν στο Καρακάλ.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα δύο κορίτσια που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον 65χρονο Γκεόργκε Ντίνκα, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξεχύθηκαν στους δρόμους για να δηλώσουν και την οργή τους απέναντι στην αδράνεια της κυβέρνησης της Ρουμανίας όσον αφορά σε περιστατικά παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος γυναικών.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν και μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο. Η πορεία τους έφτασε μέχρι το σπίτι του κατηγορούμενου. Εκεί τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν ήταν τα εξής: «Παραίτηση», «Ντροπή σας», «Το κράτος μας σκοτώνει». Ακούστηκαν, ακόμη, τα ονόματα των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν.

Οι μαθητές, όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ζήτησαν άδεια από τις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαδηλώσουν στη μνήμη των δύο κοριτσιών, αλλά η απάντηση που έλαβαν αφορούσε την αυριανή ημέρα (Τετάρτη 31 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να αποφασίσουν πως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έτσι, αποφάσισαν να κατέβουν στον δρόμο και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που οι ρουμανικές Αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Αλεξάνδρας και της 18χρονης Λουίζας.

Οι μαθητές διαδήλωναν επί μία ώρα έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ ορισμένοι ενήλικες ένωσαν τη φωνή τους μ' αυτή των μαθητών και άναψαν κεριά στη μνήμη των δύο κοριτσιών.

Στο μεταξύ, δημοψήφισμα για την ενίσχυση της αυστηρότητας των ποινών για εγκλήματα που αφορούν σε υποθέσεις δολοφονιών, βιασμών και παιδοφιλίας εξετάζει η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης