Ρουμανία: Ομολόγησε ο ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης - Εξετάζονται πιο αυστηρές ποινές για παιδόφιλους

Ρουμανία: Ομολόγησε ο ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης - Εξετάζονται πιο αυστηρές ποινές για παιδόφιλους

Ο Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικός στο επάγγελμα, τέθηκε υπό κράτηση

000_1J580T
Αναβρασμός επικρατεί στη Ρουμανία ύστερα από την ολιγωρία των αρχών που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 15χρονης από τον απαγωγέα της. Ομολόγησε ο 65χρονος ύποπτος, που τέθηκε υπό κράτηση, για τη δολοφονία της Αλεξάντρα και άλλης μιας έφηβης.

Στο μεταξύ, δημοψήφισμα για την ενίσχυση της αυστηρότητας των ποινών για εγκλήματα που αφορούν σε υποθέσεις δολοφονιών, βιασμών και παιδοφιλίας εξετάζει η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Η ομολογία του υπόπτου

Ο 65χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης Αλεξάντρα στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, ομολόγησε ότι σκότωσε την ίδια κι άλλη μία νεαρή κοπέλα, έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του.

Ο Γκόργκι Ντίνκα, μηχανικός στο επάγγελμα, κρατείται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τους θανάτους της Αλεξάντρα Μακεσάνου, που εθεάθη τελευταία φορά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, και της Λουίζα Μελένκου, ηλικίας 18 ετών, η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε τον Απρίλιο.

«Ομολόγησε τα γεγονότα. Πρόκειται για δύο έφηβες» δήλωσε ο δικηγόρος Μπόγκνταν Αλεξάντρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κατοικία του υπόπτου στο Καρακάλ. Ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Μακεσάνου τηλεφώνησε στο ευρωπαϊκό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 τρεις φορές, λέγοντας ότι την είχαν απαγάγει ένας άνδρας, ενώ έκανε ωτοστόπ στον δρόμο για το σπίτι της.

«Έρχεται, έρχεται» ούρλιαζε το κορίτσι, προτού διακοπεί η επικοινωνία, όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, που έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το πόστο του.

Την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής, Κριστιάν Βοϊκολέσου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα.

Η 15χρονη είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές στο 112 ζητώντας βοήθεια με την αστυνομία να αναφέρει ότι εισέβαλε στο σπίτι του απαγωγέα της 19 ώρες μετά.

Κλείσιμο
Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι του υπόπτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης