Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία

Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια γάλλοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά των σχεδίων του Νικολά Σαρκοζί...

Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια γάλλοι βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά των σχεδίων του Νικολά Σαρκοζί για αναθεώρηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Από τις μαζικές διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια. Χιλιάδες νεαροί, συγκρούστηκαν με μασκοφόρους των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, με τις πέτρες, οι βόμβες μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή.

Κλείσιμο

Φανερά εκνευρισμένος από τα βίαια επεισόδια, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ δήλωσε σήμερα πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν "ατιμώρητους τους αλήτες" για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό.

"Μέσα σε μια εβδομάδα, έγιναν συνολικά 1.423 συλλήψεις και 149 από τους συλληφθέντες έχουν ήδη προσαχθεί" ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

Ο Ορτεφέ προειδοποίησε "όλους εκείνους που θέλουν να αναζωπυρώσουν το μίσος, να προκαλέσουν τις δυνάμεις ασφαλείας και να εμποδίσουν την έκφραση της δημοκρατίας ότι δεν τους αφήσαμε και δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης