Βέλγιο: Παρέλυσε η χώρα από τη γενική απεργία

Βέλγιο: Παρέλυσε η χώρα από τη γενική απεργία

Κλειστά σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και αεροδρόμια – Υπολειτουργούν τα μέσα μεταφοράς – Αίτημα των απεργών η αύξηση των μισθών 

20709715
Στην παράλυση του Βελγίου οδήγησε η γενική απεργία που έχουν προκηρύξει τα τρία συνδικάτα, (FGTB, CGSLB και CSC) με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Στη χώρα, τα μέσα μεταφοράς υπολειτουργούν, ενώ κλειστά είναι σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και αεροδρόμια.

Αιτία της απεργίας είναι η κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία για αύξηση μισθών φέτος. Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση των εργοδοτών για αύξηση 0,8%.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ κάλεσε συνδικάτα και εργοδότες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η απεργία δεν λύνει τίποτα», είπε, ενώ ευχαρίστησε όσους εργάζονται.

Καμία πτήση από και προς το Βέλγιο

Ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα παραμείνει κλειστός, οπότε δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Βέλγιο, σε μία ημέρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Για να μην παγώσει το σύνολο των υπηρεσιών των σιδηροδρόμων, η Βελγική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCB) ανακοίνωσε πως περίπου τα μισά δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της «ελάχιστης υπηρεσίας».

Οδοφράγματα στους δρόμους από τους απεργούς

Κλείσιμο
Αν και τα ΜΜΕ μιλούν για ήρεμη μέρα στους δρόμους, οι απεργοί έχουν στήσει οδοφράγματα, προκαλώντας προβλήματα σε ορισμένα σημεία. Νωρίτερα, ένας οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω σε ομάδα απεργών κοντά στη Γάνδη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης