Γενική απεργία «παραλύει» το Βέλγιο - Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις

Γενική απεργία «παραλύει» το Βέλγιο - Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις

Τα συνδικάτα  ζητούν αύξηση στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις όπως και καλύτερες συνθήκες κατά την συνταξιοδότηση - Κινητοποιήσεις και στο Βερολίνο

000_1DD9CZ
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύνονται στους δρόμους του Βελγίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τριών μεγάλων συνδικάτων της χώρας - FGTB, CSC CGSLB .

Τα συνδικάτα της χώρας που φιλοξενεί στους έδαφός της πολλούς ευρωπαικούς θεσμούς, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη σημερινή γενική απεργία ζητώντας αύξηση στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις όπως και καλύτερες συνθήκες κατά την συνταξιοδότηση.

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Βέλγιο.Όπως αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες θα επηρεαστούν από τη γενική απεργία.

Στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένονται σοβαρά προβλήματα όπως ακριβώς και στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Το αεροδρόμιο του Σαρλρουά, το δεύτερο μεγαλύτερο του Βελγίου απ' όπου πραγματοποιεί κυρίως τις πτήσεις της η ιρλανδική Ryanair, θα μείνει κλειστό,σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης.

Από την πλευρά της, η βελγική εταιρεία αερομεταφορών Brussels Airlines έχει εξάλλου ήδη ακυρώσει το σύνολο των 222 πτήσεών της.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα η γερμανική TUI fly αποφάσισε την πραγματοποίηση των πτήσεών της από και προς τις Βρυξέλλες, αλλά από τα πιο κοντινά αεροδρόμια της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, η απεργία ξεκίνησε χθες το βράδυ και θα διαρκέσει ένα 24ωρο επηρεάζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μεταφοράς,τα ταχυδρομεία, τα σχολεία, τις υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων αλλά και τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων, τα μισά δρομολόγια των τρένων δεν θα πραγματοποιηθούν.

Παραλύει και το Βερολίνο στη Γερμανία

Με τα ίδια ακριβώς αιτήματα- αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις- χιλιάδες Βερολινέζοι θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους .

Περίπου 70 χιλιάδες δάσκαλοι, παιδαγωγοί και δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να διαδηλώσουν συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης