Γιαπωνέζος πιλότος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου: Είχε πιει εννιά φορές πάνω από το όριο!

Γιαπωνέζος πιλότος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου: Είχε πιει εννιά φορές πάνω από το όριο!

Ο πιλότος είχε 189mg αλκοόλ ανά 100 ml αίματος - Η πτήση #JL44 αναχώρησε για το Τόκιο με 69 λεπτά καθυστέρηση

japan_main
Η παρατηρικότητα και η ευσυνειδησία ενός οδηγού λεωφορείου στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στην Αγγλία, ενδεχομένως να έσωσε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα ταξίδευαν από το Λονδίνο στο Τόκιο, στις 28 Οκτωβρίου.

Ο οδηγός μετέφερε με το λεωφορείο το πλήρωμα του αεροσκάφους, όταν διέκρινε ότι ο πρώτος πιλότος ανέδιδε έντονη μυρωδιά αλκοόλ. Χωρίς να γίνει αντιληπτός, ο οδηγός ενημέρωσε τις αρχές του αεροδρομίου. Αμέσως «πάγωσε» η προγραμματισμένη πτήση και ειδικό κλιμάκιο υπέβαλε τον πιλότο από την Ιαπωνία σε αλκοτέστ.

japan_pilot

Μόλις ο Γιαπωνέζος πιλότος φύσηξε στο μηχάνημα, ο δείκτης... έδειξε κόκκινο! Ο πιλότος είχε 189mg αλκοόλ ανά 100 ml αίματος, ποσοστό που είναι εννιά φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!

Ο πιλότος της Japan Airlines συνελήφθη αμέσως από τις ομάδες ασφαλείας του Χίθροου, ενώ η πτήση #JL44 αναχώρησε για το Τόκιο με 69 λεπτά καθυστέρηση, τίμημα ελάχιστο για τους επιβάτες, καθώς ο κίνδυνος με έναν μεθυσμένο πιλότο στο κόκπιτ, θα ήταν κάτι παραπάνω από σοβαρός.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε στο σπίτι του δεν έγινε σωστά» σχολίασε ο Μουνεάκι Κιταχάρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της Japan Airlines, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο 42χρονος κυβερνήτης ομολόγησε την ενοχή του σήμερα ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου: το τεστ έδειξε ότι είχε 189 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος, σχεδόν 10 φορές το όριο των 20 μικρογραμμαρίων που επιτρέπονται για έναν πιλότο.

Παραμένει προφυλακισμένος και η δίκη του θα διεξαχθεί την 29η Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Κλείσιμο
Το Boeing 747 της Japan Airlines όταν επιτέλους απογειώθηκε από το Χίθροου:

Drunk Japan Airlines pilot of Boeing 777-300ER arrested at London Heathrow Airport
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης