Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου θέλει να καταπολεμήσει το έγκλημα γεμίζοντας... όπλα τη χώρα!

Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου θέλει να καταπολεμήσει το έγκλημα γεμίζοντας... όπλα τη χώρα!

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος χαρακτήρισε «πολιτικώς ορθή πλάνη» την νοοτροπία ότι η χώρα του θα ήταν ασφαλέστερη αν υπήρχαν λιγότερα όπλα - «Γιατί να μην μπορεί να αμυνθεί με όπλο ένας φορτηγατζής που του κλέβουν τα λάστιχα» διερωτήθηκε σε συνέντευξη

bolsonaro-2
Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βραζιλίας θα είναι να χαλαρώσει τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στην χώρα του, σε μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την επιδημία ανθρωποκτονιών που την περασμένη χρονιά στοίχισε τη ζωή σε 64.000 ανθρώπους.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του την περασμένη Κυριακή, ο πρώην στρατιωτικός (και νοσταλγός της δικτακτορίας) Ζαϊχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι έχει φτάσει η στιγμή να εγκαταλείψει η Βραζιλία την «πολιτικώς ορθή πλάνη» ότι θα γίνονταν λιγότερα εγκλήματα αν κυκλοφορούσαν λιγότερα όπλα.

«Δεν θα γινόντουσαν καλύτερα τα πράγματα. Αν αυτή τη στιγμή υπήρχαν στο στούντιο, τρεις τέσσερις οπλισμένοι άνδρες, θα ήμουν ήσυχος ότι δεν θα έμπαινε κάποιος ψυχάκιας για να επιχειρήσει κάτι κακό», είπε ο ακροδεξιός ηγέτης μιλώντας στο Record, ένα τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον ισχυρότερο υποστηρικτή του.

Στη συνέντευξή του, που συνολικά κράτησε μιή ώρα, ο Μπολσονάρου δεσμεύτηκε να κάνει πιο ευέλικτη τη νομοθεσία της χώρας ως προς την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία.

«Διερωτώμαι: Γιατί ένας φορτηγατζής να μην έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί; Σκεφτείτε το, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Σταματάει σε ένα βενζινάδικο να κοιμηθεί λίγο, και όταν ξυπνάει το επόμενο πρωί λείπει η ρεζέρβα του» είπε χαρακτηριστικά, ενθαρρύνοντας εμμέσως στους πολίτες να ρίχνουν στο... ψαχνό, ακόμα και σε περίπτωση κλοπής.

«Τα όπλα δεν προστατεύουν μόνο τη ζωή ενός ανθρώπου, προστατεύουν και την ελευθερία του» τόνισε ο Μπολσονάρου.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής τους, ο αμφιλεγόμενος πολιτικός αναφέρθηκε στα fake news, απειλώντας με κυρώσεις μεγάλα δίκτυα της χώρας που «παραποιούν την πραγματικότητα», ενώ αρνήθηκε να αποσύρει απειλές που είχε διατυπώσει την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με ποινική δίωξη εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων από τον χώρο της αριστεράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης