Η Μαρίν Λεπέν αρνείται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Η Μαρίν Λεπέν αρνείται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Παράλογη θεωρεί ο εκπρόσωπος του κόμματος του Μακρόν την απόφαση του Πρωτοδικείου να στείλει σε ψυχίατρο τη Λεπέν

marine-le-pen
Η κυβέρνηση Μακρόν στηρίζει τη Λεπέν θεωρώντας παράλογη την απόφαση του Πρωτοδικείου της Ναντέρ να την υποβάλει σε ψυχιατρική εξέταση προτού καθίσει στο εδώλιο.

Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς είχε έναν απρόσμενο σύμμαχο με τον εκπρόσωπο της κόμματος του Μακρόν να επικρίνει δριμύτατα την δικαστική απόφαση.

O εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Εμπρός για τη Δημοκρατία» (Republique En Marche), Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται για νομικό παραλογισμό.

«Φαίνεται εντελώς παράλογο και άσχετο»,υποστηρίζει στο μικρόφωνο του Radio Classique ο αναπληρωτής του LREM . Ο ίδιος πάντως έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου «δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιεύσει αυτές τις εξαιρετικά βίαιες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα ».

Η Λεπέν, πάντως, δήλωσε πως δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα του ψυχίατρου.

Το Πρωτοδικείο της Ναντέρ ανακοίνωσε χτες πως η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικιστικού Κόμματος» θα πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.Κι αφού ο ψυχίατρος της δώσει γνωμάτευση στη συνέχεια θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της διάδοσης εικόνων για εκτελέσεις που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι,πριν από τρία χρόνια,η Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από εκτελέσεις δυτικών πολιτών από μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Το θέμα πήρε διαστάσεις κι έφθασε στη Δικαιοσύνη.Δικαστής άνοιξε επίσημη έρευνα που αφορά τρεις αναρτήσεις της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς στο Twitter τον Δεκέμβριο του 2015.Σε μια από αυτές υπήρχε φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Λεπέν υποστήριξε ότι πίσω από την έναρξη της επίσημης έρευνας υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και κατήγγειλε ότι επιχειρούν να την φιμώσουν.

H διαδικασία είναι απολύτως σωστή σπεύδουν να επισημάνουν στο Twitter οι δικηγόροι, επικαλούμενοι το άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Εκτός από τους Γάλλους ομοιδεάτες της, ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών, Mατέο Σαλβίνι έσπευσε να στηρίξει την κόρη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς γράφοντας στο Twitter:"Δεν έχω λόγια".

Αλλά και το ιστορικό στέλεχος της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του για την απόφαση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation ,η Λεπέν όπως και ο Μελανσόν φαίνεται ότι αγνοούν το Νόμο.

«Η υποβολή σε ψυχιατρική εξέταση πρώην προεδρικού υποψηφίου περιλαμβάνεται πράγματι στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», σημειώνουν οι δικηγόροι στο Twitter.Αναφέρεται στο σημείο που αφορά τη διαδικασία που εφαρμόζεται στα «αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα και την προστασία των θυμάτων ανηλίκων»:

"Τα πρόσωπα που διώκονται για ένα από τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 706-47 πρέπει να υποβάλλονται, πριν από οποιαδήποτε κρίση επί της ουσίας, σε ιατρική εξέταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης