Καταγγελία: Ο πάπας Φραγκίσκος «γνώριζε από το 2013» για τη σεξουαλική κακοποίηση

pope

Ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο καλεί τον ποντίφικα να παραιτηθεί - Ισχυρίζεται ότι είχε πει από το 2013 στον πάπα ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπουδαστών ιερατικών σχολών αλλά και κατώτερων κληρικών από τον καρδινάλιο Θίοντορ Μακάρικ

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού υποστηρίζει ότι ο πάπας Φραγκίσκος γνώριζε επί πέντε χρόνια τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη έναν Αμερικανό καρδινάλιο, προτού να κάνει δεκτή την παραίτησή του, τον περασμένο μήνα.

Σε ενδεκασέλιδη επιστολή που έστειλε σε συντηρητικά, ρωμαιοκαθολικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο καλεί τον ποντίφικα να παραιτηθεί. Ισχυρίζεται ότι είχε πει από το 2013 στον πάπα ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπουδαστών ιερατικών σχολών αλλά και κατώτερων κληρικών από τον καρδινάλιο Θίοντορ Μακάρικ.

Το Βατικανό απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την επιστολή αυτή σήμερα.

Ο Μακάρικ είναι ο πρώτος καρδινάλιος που παραιτείται από τη θέση του στην Εκκλησία αφού μια έρευνα σε βάρος του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αξιόπιστοι οι ισχυρισμοί ότι κακοποίησε έναν 16χρονο έφηβο. Ο Μακάρικ ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κατηγορήθηκαν αφότου άρχισε να έρχεται στο φως, αρχικά από την εφημερίδα Boston Globe το 2002, το σκάνδαλο συγκάλυψης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις ΗΠΑ. Από τότε, έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Χιλή, υπονομεύοντας το κύρος και την ηθική εξουσία της Εκκλησίας.

Στην επιστολή του Βιγκάνο, την οποία επικαλείται η αμερικανική National Catholic Register, αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε μιλήσει στον Φραγκίσκο για την υπόθεση του Μακάρικ τον Ιούνιο του 2013, λίγους μήνες μετά την εκλογή του στο αξίωμά του.

«Γνώριζε, τουλάχιστον από τις 23 Ιουνίου 2013, ότι ο Μακάρικ ήταν κατά συρροή αρπακτικό» γράφει ο Βιγκάνο που την εποχή εκείνη ήταν πρεσβευτής του Βατικανού στις ΗΠΑ. «Ο πάπας Φραγκίσκος θα πρέπει να γίνει ο πρώτος που θα δώσει το καλό παράδειγμα στους καρδινάλιους και τους επισκόπους που συγκάλυψαν τις κακοποιήσεις του Μακάρικ και να παραιτηθεί μαζί με όλους αυτούς», πρόσθεσε.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου στρέφεται κυρίως εναντίον «των ομοφυλοφιλικών δικτύων» στους κόλπους της Εκκλησίας. Η λέξη «ομοφυλόφιλος» αναφέρεται 18 φορές στο κείμενο ενώ η λέξη «παιδί» μόνο δύο – και τις δύο φορές, στους τίτλους εκκλησιαστικών εγγράφων τα οποία επικαλείται ο Βιγκάνο.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι θα βάλει τέλος στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από τον κλήρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιρλανδία και τη συνάντηση που είχε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Θεούλης

Όπου άντρας και βιασμοί.

Άντε

και στην κάθαρση της Ορθόδοξης εκκλησίας! (Τη ... Δευτέρα Παρουσία!)

@Αντε

Η Ορθόδοξη εκκλησία σε πλήρη αντίθεση με την αιρετική καθολική έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το μύνημα τπυ χριστιανισμου.Ουδέποτε ευλόγησε ιερούς πολέμους τύπου σταυροφοριών και τζιχάντ ουδέποτε έδωσε άδεια στους Ορθόδοξους πιστούς να βλάψουν άλλους. Ορθόδοξοι ή έστω άτομα που δήλωναν Ορθόδοξοι πράγματι έβλαψαν άλλους αλλά αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο είχε επιτρέψει η εκκλησία.Οι άθεοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν αυτοκριτική γιατί στον 20ο αιώνα στα αθεϊστική κομμουνιστικά κράτη καταδίωξαν και σκότωσαν εκατοντάδες εκατομύρια πιστούς.

Σωθηκες .....

Ανανεωση των εγκληματιων ....., γινετε ξυπνα ....!!!!

F.

Σαφώς η εκκλησία δεν πρέπει να περιμένει τη τιμωρία των ενόχων απο το Θεό αλλα πρέπει να κανει τη κάθαρση και να αποζημιώσει όσα παιδια έβλαψαν οι λειτουργοί της φροντίζοντας παράλληλα να μη ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα κατα των ανηλίκων που υποτίθεται οτι προστατεύει. Δεν αρκεί μονο η απόδοση ευθυνών θα πρέπει να πάψει να ενεργεί με υποκρισία και συγκάληψη εγκλημάτων.

Με βάση την Ορθόδοξη θεολογία

Οι Καθολικοί δεν αποτελούν εκκλησία αφού έχουν αποκοπεί και αλλοιώσει τον χριστιανισμο από το 1054.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης