Ιρλανδία: Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Ιρλανδία: Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε το νωρίς βράδυ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πάπα στην Ιρλανδία

pope
Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με οκτώ Ιρλανδούς, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε από μέλη του κλήρου και μέλη του προσωπικού καθολικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε το νωρίς βράδυ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πάπα στην Ιρλανδία.

Στους παρευρισκόμενους περιλαμβάνονταν η Μαρί Κόλινς και ο Πολ Ρέντμοντ, από τους επικεφαλής της εκστρατείας καταγγελίας των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας. Τα θύματα επεδίωκαν να υπάρξει συνάντηση του πάπα με τέτοια πρόσωπα τα οποία θα τον έφερναν αντιμέτωπο με τον ρόλου του Βατικανού στην διαχείριση των σκανδάλων.

Ο Πολ Ρέντμοντ, ο οποίος γεννήθηκε σε ένα από τα ιδρύματα "Mother and Baby Homes" και υιοθετήθηκε σε ηλικία 17 ημερών δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση ήταν εγκάρδια και ήπια και ότι ο πάπας ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη στα ιδρύματα αυτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης