Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξελέγη η Γερμανία

security_council_un

Η Γερμανία θα έχει έδρα για δύο χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας – Ποια πέντε μη μόνιμα μέλη εξελέγησαν

Στο πιο ισχυρό όργανο ων Ηνωμένων Εθνών θα κατέχει θέση η Γερμανία από το 2019, καθώς εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στην ψηφοφορία που έγινε, η Γερμανία έλαβε 184 σε σύνολο 193 ψήφων, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει την υποψηφιότητα της χώρας του, που κατέχει θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για πέμπτη φορά.

Η Γερμανία έχει «ένα μεγάλο καθήκον και ευθύνη να αντιμετωπίσει» δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Μαας.

Συνολικά άλλαξαν πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου. Πέραν της Γερμανίας εξελέγησαν το Βέλγιο, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι χώρες που αποσύρονται στο τέλος του έτους είναι η Σουηδία, η Ολλανδία, η Αιθιοπία, η Βολιβία και το Καζακτστάν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το πιο ισχυρό όργανο των Ηνωμένων Εθνών . Υπάρχουν πέντε μόνιμα και δέκα μη μόνιμα μέλη. Τα μόνιμα μέλη είναι αυτά που έχουν το δικαίωμα του βέτο: οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα. Τα μη μόνιμα αλλάζουν κάθε δύο χρόνια. Η Γερμανία είναι τώρα μέλος του ΣΑ για πέμπτη φορά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αγωνιστεί για την πρόληψη των κρίσεων

Στόχος της Γερμανίας είναι να εργαστεί πρώτα για την πρόληψη των κρίσεων, με τον Γερμανό πρέσβη του ΟΗΕ, Κρίστοφ Χόισγκεν να δηλώνει ότι «Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είναι πιο ολοκληρωμένο».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στην ημερήσια διάταξη της Γερμανίας , γράφει η εφημερίδα Die Zeit . «Εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε πράγματα , αλλά θέλουμε ένα σαφές όραμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας » τόνισε ο Χόισγκεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη Γερμανία στα Ηνωμένα Έθνη από το περασμένο έτος και στο παρελθόν ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΟΗΕ για κλάματα !!!

O.H.E. το πιο Άχρηστο όργανο των Εθνών.... δυνατός στους αδύναμους, άδυνατος στους δυνατούς.

Μάκης

Θά έχουμε τη δική μας φωνή στον ΟΗΕ.Τη Μέρκελ και τα μάτια σας... Τα go back κομμένα, σύντροφοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

systrom-krieger

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ αποχωρούν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών για να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους»