Ο Μανουέλ Σάντος αφιέρωσε το Νόμπελ Ειρήνης στα θύματα του εμφυλίου της Κολομβίας

Ο Μανουέλ Σάντος αφιέρωσε το Νόμπελ Ειρήνης στα θύματα του εμφυλίου της Κολομβίας

«Το μεγάλο παράδοξο της ιστορίας, είναι ότι όσοι δεν υπέφεραν από τις επιπτώσεις του πολέμου, εμφανίζονταν δυστακτικοί και αρνητικοί στην επίτευξη της ειρήνης. Όσοι υπέστησαν τα δεινά και έχασαν δικούς τους ανθρώπους, ήταν πολύ περισσότερο πρόθυμοι», τόνισε ο Κολομβιανός ηγέτης

Στις οικογένειες των 260.000 θυμάτων που προκλήθηκαν από τον εμφύλιο στην Κολομβία, αφιέρωσε το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο άνθρωπος που έβαλε τέρμα στη σφαγή, με την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης, παρέλαβε το βαρύτιμο βραβείο στην τελετή που οργανώθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από το κλίμα συγκίνησης που επικράτησε.

«Υπηρέτησα ως ηγέτης κατά τη διάρκεια του πολέμου, με τη σκέψη μου να υπερασπιστώ την ειρήνη και τα δικαιώματα των πολιτών της Κολομβίας. Και πιστεύω ότι βοήθησα για την επίτευξη της ειρήνης. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω με σιγουριά, ότι είναι πιο δύσκολο να πετύχεις μία ειρήνη, από το να διεξάγεις έναν πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το μεγάλο παράδοξο της ιστορίας, είναι ότι όσοι δεν υπέφεραν από τις επιπτώσεις του πολέμου, εμφανίζονταν δυστακτικοί και αρνητικοί στην επίτευξη της ειρήνης. Όσοι υπέστησαν τα δεινά και έχασαν δικούς τους ανθρώπους, ήταν πολύ περισσότερο πρόθυμοι», συμπλήρωσε ο Κολομβιανός ηγέτης, θέλοντας να αναδείξει μία πραγματικότητα ποτυ δύσκολα κάποιος είναι σε θέση να αντιληφθεί, αν δεν την έχει βιώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης