Συρία: Κούρδοι και Αμερικανοί ξεκινούν την επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα

Συρία: Κούρδοι και Αμερικανοί ξεκινούν την επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα

Συνέντευξη Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων - Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Τουρκίας

Συρία: Κούρδοι και Αμερικανοί ξεκινούν την επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα
Κούρδοι μαχητές με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων ξεκίνησαν την υλοποίηση της επιχείρησης ανακατάληψης της φερόμενης ως πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, Ράκα, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά τη Μοσούλη στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού ανακοίνωσε την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, καθώς στην πόλη έχει συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Το SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) απαρτίζεται κυρίως από Κούρδους, ενώ στις τάξεις του πολεμούν εθελοντές από πολλές χώρες, ακόμη και της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπογράψει στρατιωτική συνθήκη με τους Κούρδους μαχητές, καθώς θεωρούν τον συγκεκριμένο στρατό τον πλέον αξιόμαχο απέναντι στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Τουρκίας, η οποία προωθεί τις δυνάμεις της προς το εσωτερικό της Συρίας, ενώ δεν αναγνωρίζει τους Κούρδους ως πραγματικό στρατό. Τους χαρακτηρίζει δε «τρομοκράτες» και έχει εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή της να έχει ενεργό ρόλο στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα. Την ίδια στιγμή, τόσο η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και οι Κούρδοι, κατηγορούν την Τουρκία ότι συνεργάζεται μυστικά με τους τζιχαντιστές, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε διαρρεύσει από ρωσικές πηγές, ότι η Άγκυρα και το περιβάλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεργάζονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίο, με την Τουρκία να αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος μεγάλες ποσότητες «μαύρου χρυσού», χρηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη δράση τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης