Βρετανία: Αυτός είναι ο 77χρονος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ

Βρετανία: Αυτός είναι ο 77χρονος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ

Ο συνταξιούχος ανθρακωρύχος μαχαιρώθηκε στο στομάχι από τον δολοφόνο της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, ενώ προσπάθησε να την σώσει

Βρετανία: Αυτός είναι ο 77χρονος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ
Η δολοφονία της μαχητικής Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, την περασμένη Πέμπτη, συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη. Η 42χρονη Κοξ, που υποστήριξε με σθένος την εκστρατεία υπέρ την παραμονής της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε στην εκλογική της περιφέρεια το Μπέρσταλ, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, από τον 52χρονο Τόμας Μέρ.

Ο 77χρονος συνταξιούχος ανθρακωρύχος Μπέρναρντ Κένι βρέθηκε στο σημείο την ώρα της δολοφονίας της Κοξ και προσπάθησε να αποτρέψει τον Τόμας Μερ και να σώσει την ζωή της βουλευτού. Ο ίδιος δέχτηκε μια μαχαιριά στο στομάχι από τον Μερ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπέρσταλ από το οποίο πήρε εξιτήριο την Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Κλείσιμο

               
Η αδελφή της Τζο Κοξ, (πρώτη από αριστερά) με τους γονείς της



Χιλιάδες άτομα έχουν υπογράψει μια εκστρατεία στο διαδίκτυο για να αναγνωριστεί επίσημα από την βρετανική κυβέρνηση ο Κένι ως ήρωας, αφού ήδη ο βρετανικός Τύπος τον χαρακτηρίζει ήρωα και η αδελφή της Τζο Κοξ, Κιμ Λιντμπίτερ τον ευχαρίστησε δημόσια.

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του Μπέρναρντ Κένι, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Τι υπέροχος άνθρωπος! Υπάρχουν μερικοί κακοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, αλλά και επίσης, υπάρχουν και πάρα πολλοί καλοί άνθρωποι», δήλωσε δημόσια η 40χρονη αδελφή της βουλευτού.



Όμως, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο 77χρονος, ένας αθλητικός άντρας και δεινός κολυμβητής, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μια ηρωική πράξη. Τον Μάρτιο του 1973, όταν παγιδεύτηκαν εξαιτίας μιας αναπάντεχης πλημμύρας στο ορυχείο Lofthouse, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, επτά εργαζόμενοι σε βάθος 228 μέτρων κάτω από την γη, ο Κένι ήταν από τους πρώτους που έτρεξε και συμμετείχε στις προσπάθειες για την διάσωσή τους. Δυστυχώς, τότε και οι επτά ανθρακωρύχοι, μετά από έξι μέρες προσπαθειών, ανασύρθηκαν νεκροί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης