Τουρκία: Γιατί έχασε πάνω από 500.000 Ρώσους τουρίστες σε επτά μήνες;

Τουρκία: Γιατί έχασε πάνω από 500.000 Ρώσους τουρίστες σε επτά μήνες;

Τους πρώτους επτά μήνες του 2015 οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία μειώθηκαν από τα 2 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, την ίδια χρονική περίοδο, στα 1.4 εκατ.

Τουρκία: Γιατί έχασε πάνω από 500.000 Ρώσους τουρίστες σε επτά μήνες;
Ραγδαία και ανησυχητική πτώση παρουσιάζει ο τουρισμός στην Τουρκία, ειδικότερα, στους τουρίστες από την Ρωσία, που επί χρόνια έδειχναν προτίμηση για τις διακοπές τους στη γειτονική χώρα. Λιγότεροι κατά 500.000 είναι οι Ρώσοι που ταξίδεψαν σε τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας τους πρώτους επτά μήνες του 2015, σε σύγκριση με τον αριθμό των Ρώσων που επισκέφθηκαν την χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος.

Κλείσιμο


Η πτώση στο ρούβλι σε συνδυασμό με την αμαυρωμένη εικόνα που παρουσιάζει η Τουρκία στην Ευρώπη, λόγω της ασταθούς πολιτικής της κατάστασης, των βομβιστικών επιθέσεων από τζιχαντιστές  σε διάφορα σημεία στη χώρα, όπως αυτή στην πόλη Σουρούτς στα σύνορα με την Συρία είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν συντελέσει στην μείωση τουριστών από την Ρωσία στη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Τουριστικών Ξενοδοχείων Μεσογείου (ΑΚΤΟΒ), οι τουρίστες από την Γερμανία παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 1,9% κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του 2015. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επαρχιακής Διεύθυνσης Τουρισμού και Πολιτισμού της Αττάλειας, περίπου 7,2 εκατ. τουρίστες προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια της Αττάλειας και του Gazipaşa στις 15 Αυγούστου, δηλαδή 6% λιγότεροι από τον αριθμό τουριστών την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

Τα παραπάνω στοιχεία από τους τουριστικούς φορείς της Τουρκίας αποδεικνύουν ότι οι κορυφαίες τουριστικές αγορές στις χώρες της βόρειας, της κεντρικής και της δυτικής Ευρώπης έχουν παρουσιάσει στασιμότητα, αλλά, και πτώση, ως προς την εισροή τουριστών προς την Τουρκία.

Ενώ δε η εξαιρετικά τουριστική Κωνσταντινούπολη παρουσίασε αύξηση 8,3% στους επισκέπτες της κατά το πρώτο επτάμηνο του 2015, αντίθετα, τουριστικά θέρετρα στα παράλια του Αιγαίου, όπως είναι η Σμύρνη και η Μούγλα (αρχαία ελληνική πόλη Μοβολλά), έχουν γνωρίσει πτώση, η μεν Σμύρνη 9,9%, η δε Μούγλα 6,1% την ίδια περίοδο του 2015 σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης