Φωτογραφίες: Αυτός είναι ο βομβιστής της Μπανγκόκ

Φωτογραφίες: Αυτός είναι ο βομβιστής της Μπανγκόκ

Η ταϊλανδέζικη αστυνομία επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ο άνδρας με την κίτρινη μπλούζα που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας είναι ο δράστης της επίθεσης

Φωτογραφίες: Αυτός είναι ο βομβιστής της Μπανγκόκ
Στον απόηχο της βομβιστικής ενέργειας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης που χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της χώρας, οι αρχές εστιάζουν πλέον την έρευνά τους σε έναν νεαρό άνδρα που εμπλέκεται στη θανάσιμη επίθεση.




Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η ταϊλανδέζικη αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και συνδέεται με την επίθεση που συντάραξε την Μπανγκόκ και στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές δημοσίευσαν το εν λόγω βίντεο όπου φαίνεται ένας άντρας, ντυμένος με κίτρινο μπλουζάκι, να μπαίνει με ένα σακίδιο στην πλάτη στον ινδουιστικό ναό Erawan και κατόπιν να απομακρύνεται χωρίς αυτό, περίπου 15 λεπτά πριν από την φονική έκρηξη.

Αργότερα μέσα στη μέρα, το Associated Press μετέδωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική αστυνομία, ο νεαρός άνδρας είναι όντως ο δράστης της επίθεσης.




Σύμφωνα με τον Πραγιούθ Τσαν-ότσα, τον επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που κυβερνάει την Ταϊλάνδη, ο συγκεκριμένος άνδρας ανήκει σε μία αντικυβερνητική οργάνωση που έχει τη βάση της στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας.



Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί το προπύργιο των Κόκκινων Πουκαμίσων, των υποστηρικτών δηλαδή της πρώην κυβέρνησης, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία έπειτα από μήνες διαδηλώσεων με στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε το 2014




Οι αρχές επιβεβαίωσαν την εθνικότητα των 18 από τα 22 θύματα που καταγράφηκαν έως τώρα. Πρόκειται για δύο Μαλαισιανούς, έναν Σινγκαπουριανό, δύο Κινέζους, έναν Φιλιππινέζο και δύο από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ήταν τουρίστες, καθώς και για 10 Ταϊλανδούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές, περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, άλλοι με ελαφρά και άλλοι με πιο βαριά τραύματα.

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ναό Erawan, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το ιερό είναι αφιερωμένο στον Βράχμα, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα, γεγονός που οδηγεί τις αρχές να πιστέψουν ότι οι δράστες ήθελαν να χτυπήσουν τουρίστες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης