Εκατομμύρια άνθρωποι στη Δυτική Αφρική θα πεθάνουν από ασιτία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Δυτική Αφρική θα πεθάνουν από ασιτία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Περίπου 800 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποσιτίζονται - Πρέπει να αποφύγουμε τον λιμό στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα, λέει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Δυτική Αφρική θα πεθάνουν από ασιτία, προειδοποιούν οι ειδικοί
 

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον υποσιτισμό που μαστίζει τον πλανήτη, ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ωστόσο, σήμερα πάνω από 800 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται, ενώ πολλά ακόμα εκατομμύρια αναμένεται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό σύντομα.

Τη στιγμή που ο Έμπολα «θερίζει» στη Δυτική Αφρική, οι πολίτες των χωρών αυτών αντιμετωπίζουν ένα ακόμα πρόβλημα: αυτό της εύρεσης τροφής, τη στιγμή που το κλείσιμο των συνόρων και η καραντίνα σε πολλές περιοχές έχει οδηγήσει στον περιορισμό τροφίμων.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, στη Λιβερία μόνο, ένα εκατ. ανθρώπων κινδυνεύει από την έλλειψη τροφίμων, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 85% των νοικοκυριών στη Σιέρα Λεόνε δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετό φαγητό.

«Ο φόβος μας είναι ότι τα μειωμένα αποθέματα τροφίμων μπορούν να οδηγήσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, να συγκεντρωθούν όλοι μαζί σε χώρους με αποτέλεσμα να εκθέσουν τον οργανισμό τους στον κίνδυνο του Έμπολα. Πρέπει να αποφευχθεί αυτό με κάθε κόστος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων, Γιαν Έγκελαντ.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα ώστε να αποτρέψουμε τον λιμό. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σε λειτουργία την τοπική παραγωγή τροφίμων ώστε να αποφευχθεί οι επιζώντας του Έμπολα τους ερχόμενους μήνες να μην πεθάνουν από ασιτία», πρόσθεσε ο Έγκελαντ.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν το σχέδιο αυτό αποτύχει τότε εκατομμύρια ανθρώπων θα πεθάνουν τους ερχόμενους μήνες από ασιτία και πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα έχει την υποχρέωση να προλάβει την τραγωδία αυτή.

Ωστόσο, επισήμανε ότι τα χρήματα μόνο δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για μία καταστροφή που προκλήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο και συμπλήρωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι συμπλοκές και η βία.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης